Znanost in tehnologija

Facebook in Myspace merita moči na Japonskem

Tokio, 26. 05. 2008 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na japonskem trgu prihaja do vse ostrejšega konkurenčnega boja med spletnimi stranmi za socialno mreženje.

Potem ko je Facebook prejšnji teden zagnal svojo japonsko različico, se je Myspace že dan zatem odločil za potezo, s katero naj bi ohranil oziroma povečal število svojih uporabnikov.

Myspace je tako sklenil partnerstvo s 33 podjetji na Japonskem, da bi skupaj oblikovali in opogumljali nove zvezdnike ter okrepili podporo 55.000 umetnikom in strokovnjakom, ki so že registrirani na strani.

Med Myspaceovimi partnerji so nekatere največje japonske glasbene založbe, kot sta EMI Music Japan in AVEX Entertainment, pa tudi glasbena trgovina HMV. Te bodo organizirale avdicije in podobne dogodke, prek katerih naj bi odkrili nove talente.

Myspace je na japonski trg, kjer je bila že pred tem zelo priljubljena spletna socialna mreža Mixi, vstopil leta 2006. Zdaj je na japonski trg z lokalizirano različico vstopil Facebook, pretekli mesec pa je japonsko različico zagnala tudi socialna mreža Twitter


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.