Znanost in tehnologija

Canon predstavlja

Amstelveen, 22. 07. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na voljo je eden najuspešnejših izdelkov v Canonovi zgodovini na področju digitalnih kamkoderjev, ki ga odlikuje tudi televizijska kakovost.

Canon je predstavil novi profesionalni digitalni kamkorder XL2, ki ga odlikujejo zamenljivi objektivi, tri progresivna tipala CCD z ločljivostjo 800.000 točk ter snemanje v formatu 16 : 9.

XL2 zamenjuje enega najbolj uspešnih izdelkov v Canonovi zgodovini, kamkorder XL1, in predstavlja vrh Canonove ponudbe na področju digitalnih kamkorderjev. XL2 s televizijsko kakovostjo postavlja nove standarde na segmentu majhnih digitalnih kamkorderjev, saj ponuja ločljivost, ki je več kot dvakrat višja kot pri XL1. Glavne odlike novega kamkorderja so poleg trikratnega tipala CCD snemanje 50i ali 25p za televizijske in kinematografsko-fotografske aplikacije ter snemanje v formatih 16 : 9 in 4 : 3. Naprava ponuja popoln ročni nadzor številnih snemalnih nastavitev in spremenljivk.

Canon je posebno pozornost namenil objektivom, tako da XL2 uporablja sistem zamenljivih objektivov XL, fluoritne leče z 20-kratno povečavo, sistem za optično stabilizacijo slike ter dva neodvisna nevtralna filtra. Za snemanje zvoka uporablja štiri kanale z dvema vgrajenima konektorjema XLR z 48-voltnim napajanjem, za časovno sinhronizacijo pa uporablja sistem SMPTE z možnostjo zapisovanja časa snemanja in realnega časa. XL2 omogoča neposredno snemanje na diskovni pogon prek vmesnika IEEE1394.