Znanost in tehnologija

Canon nadgrajuje PowerShot A

Amstelveen, 13. 02. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Canon je predstavil nov kompaktni digitalni fotoaparat PowerShot A520 s 4-kratno optično povečavo in ločljivostjo 4,0 milijona točk.

Canonov novinec - veliki brat nedavno predstavljenega A510 - je manjši od večine digitalnih fotoaparatov s 3-kratno optično povečavo. PowerShot A520 odlikuje 20 snemalnih načinov, možnost snemanja videa v kakovosti VGA, zmogljiva bliskavica in napredne tiskalniške funkcije. Kot dodatna oprema so na voljo vodoodporno ohišje ter nastavka za objektiv - širokokotni in tele.

PowerShot A520 je od svojega predhodnika PowerShot A85 manjši za 13 in lažji kar za 20 odstotkov. Objektiv s 4-kratno optično povečavo je zasnovan na Canonovi tehnologiji Glass Moulded Optics (Gmo), ki omogoča izredno kakovostne slike ob manjši velikosti objektiva kot običajno. Objektiv ima podaljšano goriščnico, ki znaša od 35 do140 milimetrov (ustrezno 35-milimetrskemu formatu), ter svetlobno jakost f/2.6-5.5.

Nudi tudi nov sistem za ostrenje v ozadju, ki zagotavlja učinkovito ostrenje ob manjši porabi energije. Novo oblikovana bliskavica, optično iskalo ter prehod s pomnilniških kartic CF na pomnilniške kartice SD dodatno prispevajo k manjšemu, lažjemu in elegantnejšemu ohišju.

SORODNI ČLANKI