Golf

Gulbisova zaradi malarije prekinja sezono

New York, 14. 03. 2013 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška golfistka Natalie Gulbis bo zaradi malarije za krajši čas zapustila karavano LPGA. Okužbo so odkrili na pregledu, ki so ga odgovodni na ženskem touru pripravili za igralke, kedije in ožje družinske člane.

Ameriška golfistka Natalie Gulbis ne bo nastopila na RR Donnelley LPGA Founders Cupu, čeprav se je nanj intenzivno pripravljala in ciljala na vrhunsko uvrstitev. Omenjena namreč boleha za malarijo, kar so predstavniki vodstva serije turnirjev odkrili povsem slučajno. V Phoenixu so namreč za vse igralke na touru, njihove kedije in ožje družinske člane povabili na test malarije.

Natalie Gulbis
Natalie Gulbis FOTO: Reuters

V začetku tedna je sicer trener Gulbisove Butch Harmon prek twitterja sporočil, da je njegova varovanka predčasno sklenila turnir HSBC Champions, zaradi omenjene bolezni, vendar je njen zakoniti zastopnik v intervjuju za Golf Channel takoj zavrnil. Kljub vsemu so sedaj pri LPGA potrdili njeno bolezen, omenjena pa sicer trenira in se pospešeno pripravlja na Kraft Nabisco Championship, ki bo na sporedu aprila.