Gospodarstvo

Zupan na čelu Telekoma

Ljubljana, 02. 10. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na torkovi seji s šestimi glasovi za in štirimi proti za predsednika uprave družbe s štiriletnim mandatom imenoval Adolfa Zupana.

Desetčlanski nadzorni svet v katerem je pet predstavnikov kapitala in pet predstavnikov delavcev se je po večurni obravnavi prijav in predstavitvi petih kandidatov, poleg Zupana so se na razpis prijavili še sedanji v.d. predsednika uprave Telekoma Peter Grašek, nekdanji minister za obrambo Alojz Krapež, Miro Končina z ministrstva z gospodarstvo in Andrej Rus z inštituta FDV, odločil za Adolfa Zupana.

Zupan je bil od leta 1993 direktor tedanje PTT Slovenija, po ločitvi Pošte in Telekoma leta 1995 pa je prevzel mesto generalnega direktorja Telekoma Slovenije. Leta 1998 ga je na tem položaju zamenjal Peter Tevž.

V.d. predsednika uprave Peter Grašek tako ni dobil zadostne podpore v nadzornem svetu, saj so Zupana podprli predstavniki delavcev v tem organu. Grašek je bil na mesto v.d. predsednika uprave začasno imenovan aprila letos, ko je v skladu z vladno odločitvijo na čelu Telekoma nasledil Marjana Podobnika.