Gospodarstvo

Znani kandidati za nadzornike Petrola

Ljubljana, 26. 02. 2009 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kad in Sod sta oblikovala predlog svojih kandidatov za člane nadzornega sveta Petrola. Predloge sta posredovala Kasu in nadzornemu svetu Petrola.

Kapitalska družba
Kapitalska družba FOTO: POP TV

Kad in Sod sta danes oblikovala predlog svojih kandidatov za člane nadzornega sveta Petrola. Kad predlaga Tomaža Berločnika, Vojka Čoka ter Bruna Koreliča, medtem ko Sod v članstvo predlaga Tomaža Kuntariča, Aleša Tavčarja in Milana Medveda. Predloge sta posredovala Kadrovsko-akreditacijskemu svetu (Kas) in nadzornemu svetu Petrola.

Aleš Tavčar in Milan Medved sta soglasje Kasa za imenovanje že pridobila, medtem ko o Tomažu Kuntariču ta še ni presojal. Tako bo Slovenska odškodninska družba (Sod) potrebno dokumentacijo za presojo Kuntariča Kasu posredovala pravočasno, da bodo njegovo kandidaturo v skladu z merili lahko presojali še pred sejo nadzornikov družbe Petrol, na kateri bodo oblikovali dokončni volilni predlog za skupščino, so danes sporočili iz Soda.

Kapitalska družba (Kad) v imenovanje za člane nadzornega sveta družbe Petrol s polnim mandatom predlaga Berločnika in Čoka, ki v skladu s kriteriji presoje kandidatov ustrezata merilom Kasa, ter Koreliča, katerega kandidaturo podpira Kas in bo postopek akreditacije opravil po dopolnitvi prijavne dokumentacije, so sporočili iz Kada.

Kad je obenem sporočil, da je nadzornemu svetu Petrola že v januarju, skladno s kodeksom, ki ga v svojem poslovanju uveljavlja in spoštuje, podal pobudo, naj oblikuje nominacijski odbor ter izpelje pripravo kandidatnih list in predlogov kandidatov, česar nadzorni svet Petrola ni storil. Kad je nato po pozivu kadrovske komisije nadzornega sveta družbe Petrol izpeljal postopek preverbe potencialnih kandidatov za članstvo v nadzornem svetu družbe Petrol.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

avidmar57
28. 02. 2009 11.53
PA RES SAMI TAPRAVIMI LUMPI
b77
26. 02. 2009 23.20
JIH SPLOH PODREBUJEMO-KOMUNISTIČNE KULAKE!?
odbogaposlan
26. 02. 2009 19.16
He,he. Mene so pozabl. he,he. Svirajo svinje violino.
kr-eden
26. 02. 2009 17.49
Kakšni strokovnjaki ???? Vojko Čok : Šesta največja slovenska banka je bila v času Vojka Čoka pogosto delniško parkirišče Bruno Korelič : Nekdanji direktor Luke Koper Bruno Korelič je včeraj moral na sodišče. Začela se je namreč obravnava, ker Luka Koper, ki jo vodi predsednik uprave Robert Časar, zahteva od njega 722.791 evrov. Za ta znesek naj bi Korelič februarja 2005 oškodoval Luko Koper, ker je novomeškemu podjetju Fins prodal delnice Autocommercea. "Imam povsem čisto vest. Za Luko Koper smo naredili dober posel. Ni res, da je bila Luka Koper parkirišče za Hermana Rigelnika." Aleš Tavčar : Člani nadzornega sveta Slovenskih Železnic so postali Bojan Brank, Andrej Godec, Borut Meh, Branka Nefat, Aleš Tavčar in Peter Kraljič. Minister za promet Patrick Vlačič upa, da bodo novi nadzorniki dobro opravili svojo funkcijo, ki je zelo zahtevna. Milan Medved : Evgena Dervariča, ki je na včerajšnji seji nadzornega sveta odstopil s položaja prvega moža Premogovnika Velenje, bo najverjetneje nasledil Milan Medved, nekdanja desna roka Jožeta Zagožna v upravi Holdinga Slovenske elektrarne (HSE). To nam je včeraj potrdilo več neuradnih virov. EVO !!!! KAS NASTAVLJA POSLUŠNE LUTKE PO NADZORNIH ODBORIH - VSE PO POLITIČNI LINIJI !!!!!!!!!!!!!!!! MED KANDIDATI PA SO TUDI LJUDJE, KI SO CELO TOŽENI ZARADI NEVESTNEGA DELA V PRETEKLOSTI !!!!!!!!!!