Gospodarstvo

Želeli so pripeljati zaposlene

Ljubljana, 19. 06. 2006 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iskraemeca nismo želeli le sanirati, temveč ga tudi razviti in povečati, je povedal direktor Engrotuša.

Želeli smo pripeljati 10 do 15 avtobusov novih delavcev, je dejal Svetelšek
Želeli smo pripeljati 10 do 15 avtobusov novih delavcev, je dejal Svetelšek FOTO: POP TV

Engrotuš je k dokapitalizaciji oziroma nakupu Iskraemeca pristopil transparentno, je na današnji novinarski konferenci v Celju zagotovil direktor Engrotuša Aleksander Svetelšek. "Podjetja nismo želeli samo sanirati, temveč ga tudi razviti in povečati," je dodal. Dejal je tudi, da njihov namen ni bil odpustiti pet do šest avtobusov delavcev, temveč v podjetje pripeljati 10 do 15 avtobusov novih delavcev.

"Bili smo malo prehitri, predaleč smo pogledali v prihodnost. Preveč je bilo interesov, ki nimajo nobene povezave s sanacijo in razvojem Iskraemeca. Ne vidim realne možnosti za razplet položaja v Iskraemecu," je poudaril Svetelšek.

Na vprašanje, ali so res nameravali kupiti kranjsko družbo, potem pa jo preseliti na drugo lokacijo, je prvi mož Engrotuša odgovoril, da bi bila preselitev družbe prevelik strošek. Če bi imeli ta namen, bi potem raje na Kitajskem kupili telekomunikacijsko podjetje, je dodal Svetelšek.

Zavrnjena dokapitalizacija

Kot je znano, so lastniki Iskraemeca na torkovi skupščini zavrnili predlog uprave za dokapitalizacijo družbe s konverzijo terjatev Engrotuša, ki bi tako postal tretjinski lastnik podjetja. 

Poleg tega so lastniki zavrnili tudi nasprotni predlog, ki sta ga podala Kapitalska družba (KAD) in Slovenska odškodninska družba (SOD), po katerem bi sama skupaj s KD Holdingom dokapitalizirala Iskraemeco. 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

danijel.sumej@teol.si
19. 06. 2006 15.02
-2
Engrotuš je imel poštene namene sanirati ISKRAEMECO!