Gospodarstvo

Zavrnili pritožbo Taluma

Kidričevo, 08. 11. 2006 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborsko višje sodišče je zavrnilo pritožbo vodstva Taluma in potrdilo imenovanje začasnih nadzornikov.

Mariborsko višje sodišče je zavrnilo pritožbo predsednika uprave Taluma Danila Topleka in potrdilo sklep mariborskega okrožnega sodišča o imenovanju treh članov začasnega nadzornega sveta s strani kapitala. Odločitev sodišča, ki je že postala pravnomočna, so potrdili tako v družbi iz Kidričevega kot tudi v Elektru Slovenija (Eles), ki je 80-odstotni lastnik Taluma. "Odločbo višjega sodišča v Mariboru sem prejel šele danes dopoldan. Uprava Taluma bo v skladu s to odločitvijo sodišča še danes sklicala ustanovno sejo nadzornega sveta v skladu s statutom družbe in poslovnikom dela nadzornega sveta," je povedal prvi mož Taluma Danilo Toplek.

Nič bolj zgovorni niso bili niti v Elesu, kjer so potrdili, da je omenjena zadeva končana in da so zato že zahtevali sklic ustanovne seje nadzornega sveta Taluma, ki pa jo mora sklicati tamkajšnja uprava, zato jim termin trenutno še ni znan. Miroslav Jakomin, ki je v družbi zadolžen za stike z javnostjo, je še povedal, da so bili s to sodno odločbo imenovani trije od štirih predvidenih članov, četrti pa bo imenovan do poteka mandata začasno imenovanega nadzornega sveta. Na vprašanje, ali je eden izmed končnih ciljev celotne zgodbe tudi zamenjava sedanjega vodstva Taluma, so v Elesu odgovorili, da je njihov cilj predvsem vzpostaviti nadzor nad vodenjem podjetja.

Spomnimo:

Sodišče na Ptuju je dvakrat ugodilo pritožbi uprave Taluma in razveljavilo sklep s skupščine, ki je potekala 7. julija, o imenovanju novega nadzornega sveta družbe. V skladu s statutom bi moral imeti nadzorni svet Taluma, v katerem sta tudi dva predstavnika zaposlenih, sedem članov. Ptujsko okrožno sodišče sklepa o imenovanju zaradi sorodstvenih vezi med podpredsednico ptujskega okrožnega sodišča in predsednikom uprave Taluma ni želelo sprejeti, zato je o tem odločilo mariborsko sodišče, ki je v začasni nadzorni svet imenovalo direktorja Elesa Vitoslava Tuerka, županjo občine Majšperk Darinko Fakin in Stanka Simoniča iz ptujske NKBM.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxsterr
08. 11. 2006 15.08
...Na vprašanje, ali je eden izmed končnih ciljev celotne zgodbe tudi zamenjava sedanjega vodstva Taluma, so v Elesu odgovorili, da je njihov cilj predvsem vzpostaviti nadzor nad vodenjem podjetja. Seveda je! Spet se politika vtika v kokoš, ki leže zlata jajca Sedaj,ko je g.Toplek porihtal vse vTalum-u,ga je treba zamenjati. Res bolano! Kako dolgo se bo še uničevalo sposobna podjetja na račun nesposobnih politikov??