Gospodarstvo

Zaposleni se zahvaljujejo Lahovniku

Ljubljana/Sladki Vrh, 10. 02. 2008 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Lahovnik zatrjuje, da stoji za izrečenimi besedami v oddaji Trenja. Kot pravi, so se mu zaposleni v Palomi celo zahvalili.

Matej Lahovnik pravi, da stoji za izrečenimi besedami.
Matej Lahovnik pravi, da stoji za izrečenimi besedami. FOTO: Dare Čekeliš

Članica uprave Palome Mateja Perger je vložila tožbo zoper poslanca Zares Mateja Lahovnika. Očita mu, da je s trditvijo v oddaji Trenja na POP TV, da je Pergerjeva prejela 60.000 evrov odpravnine, z navajanjem napačnih informacij zavajal javnost. Ker naj bi s takšno izjavo želel namerno škodovati njenemu ugledu in dobremu imenu, Pergerjeva s tožbo zahteva povrnitev škode, ki je nastala zoper njeno dobro ime.

Pergerjeva: Lahovnik navajal neresnice

Kot so sporočili iz družbe Dialog Company, Pergerjeva v Palomi ni niti zahtevala niti prejela nikakršne odpravnine. Resnični niso niti podatki, da je Pergerjeva županja Braslovč ter da se ukvarja z menedžerskim odkupom. "Vsa ta dejstva je javnosti in medijem večkrat odločno in jasno sporočila, ti pa so jih tudi objavili. V pismu poslancem državnega zbora s strani uprave Palome, torej tudi Mateju Lahovniku osebno, je Mateja Perger pojasnila, da menedžment Palome te družbe niti ne kupuje niti ne prodaja," še navajajo.

Članica uprave Palome Mateja Perger je vložila tožbo zoper Lahovnika.
Članica uprave Palome Mateja Perger je vložila tožbo zoper Lahovnika. FOTO: POP TV

"V primeru navajanja neresnic s strani Mateja Lahovnika v javnem nastopu v oddaji Trenja, 31. januarja, gre za namerno, grobo, zavajajočo in škodljivo obliko diskreditacije mene kot osebe in kot managerke", tožbo pojasnjuje Pergerjeva. Lahovnik je po njenem mnenju navedel vrsto neresnic, "pri katerih gre za preprosta in preverljiva dejstva, ki jih lahko kadar koli dokažem".


Kdo je Mateja Perger?

Kdo je Mateja Perger in kaj dela. Nekaj podatkov smo našli na spletni strani Združenja managerjev Slovenije (www.zdruzenje-manager.si). Povzemamo del predstavitve:

Pergerjeva je med drugim članica nadzornih svetov močnih podjetij. Podžupanja Braslovč je bila v prejšnjem mandatu.
Pergerjeva je med drugim članica nadzornih svetov močnih podjetij. Podžupanja Braslovč je bila v prejšnjem mandatu. FOTO: POP TV

Pergerjeva je univerzitetna diplomirana ekonomistka, smer zunanja trgovina. Takoj po končanem študiju se je kot pripravnica zaposlila v Aeru Celje. Po zaključenem pripravništvu pa je postala vodja prodaje v podjetju Klasje Celje, kjer je bila leta 2000 imenovana za direktorico komerciale. V začetku leta 2002 je bila imenovana za direktorico INCEPD, d.o.o. (hčerinske družbe Klasja Celje), ki se je ukvarjala z izvozom izdelkov matične družbe na trge Evrope, Amerike in trge nekdanjih jugoslovanskih republik. Jeseni leta 2003 se je zaposlila v podjetju Kota, d.o.o., kot vodja komerciale, julija 2004 pa je postala namestnica direktorja v mariborski družbi Koloniale Veletrgovina. Leto dni kasneje je kot predsednica uprave prevzela vodenje Palome. Poleg vodenja Palome namenja kar nekaj časa tudi drugim vidnejšim funkcijam, je namreč članica skupščine Kapitalske družbe, namestnica predsednika nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, članica nadzornega sveta Triglav RE ter podžupanja Občine Braslovče.

Občina Braslovče ima župana Marka Balanta, ki je za 24ur.com pojasnil: "Pergerjeva ni več podžupanja. To funkcijo je opravljala v prejšnjem mandatu. Prav tako nima sedeža v občinskem svetu". Mateja Perger sicer deluje tudi v strokovnem svetu Nove Slovenije.

Lahovnik: Stojim za izrečenim

Lahovnik je za 24ur.com povedal, da stoji za svojimi besedami. Kot pravi, pa je tudi prejel zahvalo delavcev Palome.

"Spoštovani dr. Lahovnik, najlepše se vam zahvaljujem v imenu zaposlenih Palome za četrtkovo pomoč in podporo. Žalosti nas, da se lahko najvišji funkcionarji države kljub vsemu znanemu tako sprenevedajo in lažejo. Vesoljna Slovenija je slišala, da ste posebej naznanili, da tisto prvo
pismo, ki ste ga omenili v oddaji Trenja ni bilo anonimno. Minister Bajuk pa je v zadnji oddaji Trenja ponovno trdil nasprotno. Žalostno, "
je v zahvali zapisal predsednik sveta delavcev Palome.

Zaposleni v Palomi so opozarjali tudi po elektronski pošti

V imenu zaposlenih Paloma Sladki Vrh in Paloma Ceršak vas lepo prosim preprečite "črni odkup" v Palomi Sladki Vrh, ki kot veste ni slabo podjetje le vodstva, ki prihajajo v podjetje polnijo samo svoje žepe. Sedanje vodstvo pa je najbolj pokvarjeno od vseh, saj se nam smejejo v obraz, ko s svojo nesposobnostjo zapravljajo in podcenjujejo podjetje, ki je bilo paradni konj in je še danes njena blagovna znamka pojem prestiža v svetu. Zaposleni, ki pa imamo 140 letno tradicijo v proizvodnji higienskih papirjev, bomo še pred parlamentarnimi volitvami ostali brez služb in brez svetle prihodnosti, oziroma brez dostojanstvenega življenja, ki pa si ga bolj zaslužimo, kot naše vodstvo in nasploh vsi člani NSI. Kaj več po e-mailu nima smisla pisati , saj bi želel, da se sami prepričate in soočite z aroganco vodstva, ki pa je slučajno tudi iz stranke »NSI« mislim, da vam to dovolj pove.


Bo KAD redkobeseden do 15.aprila?

Minulo sredo se je iztekel rok za oddajo morebitnih izboljšanih ponudb za nakup 71-odstotnega državnega deleža Palome. V tem času se je zaključila tudi druga faza skrbnega pregleda podjetja, ki sta jo po neuradnih podatkih opravila madžarska družba Paper and More in avstrijsko podjetje Alcamed.

Na Kadu so bili v zvezi s tem redkobesedni, saj so le potrdili, da sta oba potencialna ponudnika opravila skrbni pregled, ter dodali, da se prodajne aktivnosti nadaljujejo in bodo zaključene predvidoma do 15. aprila, ko se izteče rok veljavnosti ponudb. Več informacij med prodajnim postopkom zaradi zaščite interesov prodajalcev in potencialnih ponudnikov do zaključka postopka ne morejo razkriti, še dodajajo v Kadu.

KOMENTARJI (177)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

barchi@email.si
11. 02. 2008 17.47
Ampak, priznajmo, je pa res grda ta "ženska". Ubogi zaposleni...
doki007@email.si
11. 02. 2008 17.06
exim ,....ti si pa res očitno mal adijo ,...!!! ----kaka selekcija je pa bajuk ,,,??? ---sam ne mi govort da je bil proglašen za ministra na svetu,...samo to je vse naredu njegov predhodnik ,...dr. mramor ,...!!!! --------še razloži mi kaj pomeni negativna selekcija...????
DarthRevan
11. 02. 2008 16.24
Exim, v zajedljivosti, napadalnosti, smotanosti in sprevženosti v najgršem pomenu te besede, si ti za nas profesor.
exim@t-2.net
11. 02. 2008 16.19
doki007: s teboj se ne splača ukvarjati. Si morda Lahovnikov kolega s faxa? 100% podprto z dokazi: Lahkovnik je produkt negativne selekcije. Da ima pa zveze, se pa strinjam-imaš 100% prav. Ampak samo v krogih zunaj ekonomije, da je jasno!
doki007@email.si
11. 02. 2008 15.45
passion ,...točno si ugotovil ,...ena ki je kontra demenci ,...!!!!! ------lahovnik je prava faca ki tako vrti okol prsta te naše stare bajuke pa še koga ,....!! -----vidi se da se spozna na finance pa tut poznanstva ima dobra ,..!!! ----na moj odgovor, ki sem ga postavil malo prej ,....ali je predsednik sveta delavcev v PALOMI tut lagal na oddaji Trenja,...al je on tut ta vš komunist ,...nisem dobil odgovora ....????????
exim@t-2.net
11. 02. 2008 15.42
DarthRevan: edini problem, s katerim se soočate vsi, ki vam ne gre v glavo, da je lahko sedanja vlada naredila toliko dobrega v tako kratkem času, je ta, kako, skupaj z mediji in bonsaiem 21, izničujete te dosežke in iščete način, kako se vrniti nazaj v vaše čase. Tja, kjer smo že bili 12 let na 50 let podlage. Ker vam to ne uspeva, ste napadalni, smotani, zajedljivi, skratka, ste sprevrženi v najgršem pomenu te besede.
DarthRevan
11. 02. 2008 15.32
Ja max99...zdaj je treba pa to dopovedat še pravovernim desničarjem, potem se pa lahko posvetimo problemom, s katerimi se soočamo.
max99
11. 02. 2008 15.30
VSI, ki bodo letos imeli prvič volilno pravico,SIGURNO nisokomunisti..!!Kolk pa JJ sovražjo je pa že druga zgodba....
DarthRevan
11. 02. 2008 15.29
Tomi, potem pa ne vem kje imaš kakšne komuniste. Ali še vedno živiš v rajnki Jugi? To res ne razumem... In ja, desnica ima z domobranci natanko isto kot levica s komunisti. Se pravi, neke zgodovinske podrobnosti, ki nimajo blage zveze s sedanjimi izzivi.
tomi.passion@gmail.com
11. 02. 2008 15.27
doki007....kje imaš kakšne domobrance? A ti še vedno živiš v svetu partizanov? Od kje tebi povezava Janše, Bajuka in desne opcije z domobranci? Tega res ne razumem, kako lahko iz njiju dveh prideš na domobrance. Prosim te, enkrat razloži, kaj imata ona dva in desnica z domobranci? To nas vse zanima. Torej ti misliš, da je vsakdo, ki nasprotuje komunistom domobranec?
doki007@email.si
11. 02. 2008 15.26
jst mam passiona na udaru ,.....ali mr .demenca ki stalno govori komunisti ,....,.!!!kaj pa mi vemo kaj je to ,...!! ----smo premladi da to poslušamo ,....!
DarthRevan
11. 02. 2008 15.25
Tomi.passion...to, katera vlada je, ni ravno glavni faktor. Od takega poznavalca kot si ti, bi človek priščakoval,d a bo to vedel... ...eh, spet si se vtaknil v napačno prodrobnost. Komunisti smo pa itak carji, ki bomo nekoč vladali svetu.
pahor?ek
11. 02. 2008 15.24
doki007...narobe...grdo so se obnašali levaki z Lahovnikom na čelu...Bajuk pa jih je razkrinkal in z njimi pometel...
manjakranjc@hotmail.com
11. 02. 2008 15.22
doki007, če bi imel 5 pik med ušesi bi lahko opazil, da je Tonček B samo ciničen in je zagovornik tvoje opcije.....da ti malo pomagam;) Pozdrav M.K
doki007@email.si
11. 02. 2008 15.19
spet domobranska razmišljanja ,......to je šola bajuka in janše ,....kajti passion stalno govori komunisti ,..to pomen vsi ki so proti janši so komunisti ,.....pa če je star 15 let ,...!!!! --odgovora na vprašanje pa nikakor ne dobim ,....ha ha ,..!!
tomi.passion@gmail.com
11. 02. 2008 15.15
DarthRevan......vidim, da kot ostali komunisti tudi ti pač ne poznaš kapitalističnega in borznega sistema. Tečaji delnic stalno nihajo in čeprav pade za 2, 3 ali 10% to še ne pomeni, da je vrednost delnice nižja kot je bila za časa prejšnje vlade. Tako je tudi v tem primeru, saj so delnice nekajkrat bolj donosne kot so bile za časa prejšnje vlade.
doki007@email.si
11. 02. 2008 15.11
ha ha ha ,...desni fanatiki ,...predsednik sveta delavcev PALOME je lepo povedal na Trenjih ,....ste gledali ,..?????? -----kaj pomeni, da je lagal al kako ,...????? ----al je lagal Bajuk ,...??----ko se je tako grdo obnašal ,...kot da je bog ,...!!!
DarthRevan
11. 02. 2008 15.06
Tomi.passion, borza je danes padla dva procenta.
manjakranjc@hotmail.com
11. 02. 2008 15.06
O kako se je razvila ta debata..in kje je seda glasni alburetum, da bi sledil slovnici in nas sproti popravljal :)? Prašek, praviš da je moj sleng teško razumljiv ...težko : teško ; kapiš? Malo nadomeščam alburetuma, brez zamere;) Politik70, že našel osebico med prvih 100 najbogatejših? Mogoče bi mene, samo žal nisem članica nobene stranke .. vem pa, da si ti. Pa drugače veš kaj pomeni STM n to resno vprašam; ponavljaš kratico in s tem smešiš sebe. Pahorček, maks, tommy ; odlični ste.Že meni je malo nerodno, ker tako prednjačite pred levaki in jih spravljate v zadrego. Pozdrav M.K
tomi.passion@gmail.com
11. 02. 2008 15.05
doki007.....glede na vmešavanje levice in aktivnosti Lahovnika je moč sklepati, da je prejšnja vladna garnitura lažno prikazovala stanje podjetja. To je pač stara zgodba. Še dobro, da se je sedanja vlada odločila poseči v gospodarstvo in ga počasi sanira ter postavlja na noge. Več kot odličen dokaz sta izjemna gospodarska rast in vrednost podjetij na borzah. Vse ostalo je nepomembno in so zgolj poskusi levice, da bi prikazali drugačno sliko, a realnost je jasna.