Gospodarstvo

Zanimanja za delnice Istrabenza ni?

Koper, 19. 06. 2009 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Istrabenz o dokapitalizaciji molči, neuradno pa naj zanimanja za delnice, ki so jih ponudili, ne bi bilo. Petrol je medtem bankam upnicam ponudil v odkup svoje delnice Istrabenza.

Zanimanja za ponujene delnice Istrabenza naj ne bi bilo.
Zanimanja za ponujene delnice Istrabenza naj ne bi bilo. FOTO: Mateja Klavs
Delnica Istrabenza se je danes na Ljubljanski borzi oblikovala pri vrednosti 7,08 evra.

Med delničarji Istrabenza po neuradnih informacijah ni večjega zanimanja za nakup novih delnic, ki jih koprski holding ponuja v okviru dokapitalizacije. Obstoječi delničarji Istrabenza so lahko delnice prednostno vpisovali in vplačevali do 18. junija, 26. junija pa poteče rok za vpis in vplačevanje delnic za druge vlagatelje.

"Dokler postopek dokapitalizacije ne bo v celoti zaključen, v zvezi s tem ne dajemo izjav," odgovarjajo v Istrabenzu na vprašanje, ali so od delničarjev že dobili konkretne ponudbe za vpis novih delnic Istrabenza.

Istrabenz v okviru dokapitalizacije, ki so jo delničarji podprli na skupščini 5. junija letos, ponuja 34.420.290 navadnih delnic po ceni 13,80 evra, kar skupaj znese 475 milijonov evrov. Prospekt za prodajo novih delnic je Istrabenz objavil 10. junija. Prodaja na novo ponujenih delnic bo uspešna, če bodo pravočasno in pravilno vpisane in vplačane vse delnice.

O uspešnosti dokapitalizacije je preteklo sredo podvomil član uprave Istrabenza in njen donedavni predsednik uprave Igor Bavčar, ki je ocenil, da svežega kapitala za dokapitalizacijo družbe najverjetneje ne bo.

Petrol bankam upnicam ponuja svoje delnice Istrabenza

Petrol, ki je tretjinski lastnik Istrabenza, podpira finančno sanacijo koprske družbe, bankam upnicam pa ponuja v odkup svoje delnice Istrabenza, s čimer bi te lahko prevzele aktivno vlogo tudi v organih vodenja in nadzora Istrabenza.

Kot so sporočili iz Petrola, so banke upnice v preteklosti večkrat javno izrazile nezadovoljstvo s postopanjem organov vodenja in nadzora Istrabenza, z odkupom delnic, ki so v lasti Petrola, pa bi po mnenju vodstva Petrola prišlo do izboljšanja komunikacije med bankami upnicami, organi vodenja in nadzora ter preostalimi delničarji. Poleg tega pa bi s tem prišli do poenotenja stališč o prostovoljni poravnavi obveznosti do bank upnic.
 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Leandra
21. 06. 2009 09.26
Malo ta logika ne štima tisto kar ni ničesar vredno še dodatno prodajajo.. Ali to je isto kot bi ničvredno, spufano, zadolženo, bankrotirano kmetijo hotel še dodatno prodati, da bi povečal vrednost kmetije ta je pa bosa in se je lahko spomni samo nekdo ki je blizu Turku, Golubiču ali Kresalovi. ..?? Tako v praksi tisti predme,t ki je vreden minus 1 Evro bomo dodatno še prodali da bo vreden minus dva Evra
Nauders
20. 06. 2009 23.33
več je vredn CEKRET PAPIR
Zdenka Slevec
20. 06. 2009 18.22
al zdej jih bojo prodajal........sej ni ničvredno!?Al vsi politiki z Bavčarjem in Šrotom na čelu mislijo da so ljudje res neumni......prej ko so bili certifikati pa zraven nis pršu.......Tudi tujci niso naivni!?Kupujejo ,da imajo dobiček...pa vse skupaj je ena velka ŠTALA!?
jezek_pika_poka
20. 06. 2009 14.48
Paradni konji FORUM-a 21 padajo kot za stavo, še malo pa pade tudi sam FORUM.
tron3
20. 06. 2009 14.24
Je pa Bavčarjev nastop v odaji Odmevi na nacionalki kar sam veliko pripomogu, da noče nobeden sodelovati v dokapitalizaciji ISTRABENZA. Kaj ta osebek res ne more verjet, da si večina slovencev želi, da bi šel na Dob sedet, pa najmanj za 30 let, da ga nobeden ne bi več vidu.
alterego
19. 06. 2009 22.18
jest se še tistih par svojih ne morem znebit (več bi plaču za transakcijo, kt pa so vredne)
luciluk
19. 06. 2009 21.01
HAHAHAHAAA... kaj nihče ne mara marksistov v uparavi. Kaj drugega ste pričakovali kot propad IB. Tako kot vsak pravi marksist in Komunist se je potrebno boriti do britkega konca kapitalizma. Seveda z bančnim računom v tujini.
mrTomi13
19. 06. 2009 19.00
ja kdo bo pa kupu delnice podjetja ki bo slo v stečaj