Gospodarstvo

Popovič čestita Vlačiču

Ljubljana, 21. 05. 2009 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minister Vlačič pričakuje, da bo uprava Luke Koper čim prej sklicala izredno skupščino, na kateri bi lastniki družbe menjali nadzornike. Če tega ne storijo, bo to zahteval od sodišča.

Minister Vlačič
Minister Vlačič FOTO: Dare Čekeliš

Minister za promet Patrick Vlačič pričakuje, da bo uprava Luke Koper čim prej sklicala izredno skupščino, na kateri bi lastniki družbe menjali nadzornike. Vlada je že izbrala tri kandidate za člane nadzornega sveta. Če izredna skupščina ne bo sklicana, bo Vlačič v skladu z zakonom o gospodarskih družbah to zahteval od sodišča.

Minister Vlačič se je na današnji novinarski konferenci po seji vlade kritično odzval na delovanje nadzornega sveta Luke Koper, ki je že večkrat odpovedal sejo. Zaradi tega vlada kot skrbnik deleža v lasti Republike Slovenije ne more oceniti poslovnih rezultatov, saj nadzorniki še niso potrdili letnega poročila, poleg tega pa je onemogočena tudi izvedba izredne revizije.

Po informacijah, s katerimi razpolaga Vlačič, naj bi bila sicer izredna skupščina Luke Koper sklicana prihodnji teden. "Pričakujem, da bo uprava družbe zaradi zapleta z nadzornim svetom sklicala izredno skupščino," je poudaril minister za promet.

Kriminalistična preiskava v Luki Koper-3
Kriminalistična preiskava v Luki Koper-3 FOTO: Dare Čekeliš

Vlada je sicer že potrdila tri kandidate, predstavnike države, za nove člane nadzornega sveta Luke Koper. Po Vlačičevih besedah so to Marko Simoneti, Janez Požar in Bojan Brank. Eden od članov nadzornega sveta Luke Koper je že odstopil, enemu je potekel mandat, eno članico nadzornega sveta pa bodo odpoklicali.

"Nov nadzorni svet mora vzpostaviti takšne pogoje, da bo družba delovala normalno," je poudaril minister in dodal: "Imena za člane nadzornega sveta, ki jih predlagamo, so zelo dobra, kompetentna in so garancija za to, da bo podjetje nadzirano tako, kot želi lastnik - dobro in kvalitetno."

Popovič ploska Vlačiču

Na Vlačičeve besede se je že odzval predsednik nadzornega sveta Luke Koper in koprski župan Boris Popovič. Kot je dejal, podpira izbor kandidatov za nove nadzornike družbe, še zlasti pa odpoklic ene članice nadzornikov – gre za Olgo Franca, katere odpoklic predlaga tudi uprava družbe. "Čestitam ministru za odlično potezo in prepričan sem, da je to dobro za Luko Koper, ki bo tako tudi v prihodnje dosegala zavidljive uspehe v korist zaposlenih, lokalne skupnosti in celotne države Slovenije," je Popovič zapisal v sporočilu za javnost.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.psiho
24. 05. 2009 20.07
ja srbijanc srbiancu čestita...kako nenavadno..???
Cofar
24. 05. 2009 17.43
revolucionar ko odprem časopis, hvalijo tega politika za uspešnost, pa unega politika za uspešnost - Jankovič je kao ful uspešen, da o Bavčarju ne govorimo. je dolg cajta veljal za zelo uspešnega. Poglej danes??? Ne vem zakaj so ti ljudje tok uspešni??? Konc koncev se nikol niso špilal s svojim dnarjom, ampak vedno z državnim :) Tko, da mislim da bi bil vsak od Slovencev uspešen če bi bil na njihovem mestu.... Ker če ti dobiš ornk plačo - zravn pa ti uspe narest tri dobre posle, tri pa zafurat v nulo si lahko uspešen ker se govori samo o tistih treh uspešnih (pa še to si bi jih spelu z denarjem davkoplačevalcev :) )
revolucionar
22. 05. 2009 09.18
predlagani nadzorniki samo potrjujejo pravilo, da drek vedno priplava na površje.... Ko si nagrabiš dovolj denarja pri cestnih dovolilnicah se malo umakneš, da se pozabi, greš špilat pomembneža v Bruselj med SLO predsedovanjem (in še tam pobereš kup denarja za nič) in ko se vrneš si lepo zrihtaš mesto v NZ podjetja, ki ne more propast razen če ga namensko uničiš.... In mi mislimo, da živimo v pravni državi.....
Buena Vita
21. 05. 2009 20.54
zakaj lucija ne napreduje,pa ima vlačiča za ministra-ker je pijan in nesposoben
bron
21. 05. 2009 19.16
MATER JE ZINO ZA KOZLAT
jbt30
21. 05. 2009 17.13
eh vlacic.... tudi tebi je popovic trn v peti pod popovicem se v kopru vsaj vidi nekaj narejenega
janr
21. 05. 2009 16.59
janr
21. 05. 2009 16.58
a ni faking Vlašič