Gospodarstvo

Vino Brežice: Stavka se nadaljuje

Brežice, 14. 08. 2009 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Vinu Brežice se stavka nadaljuje. Zaposleni se bodo v ponedeljek srečali z novim predsednikom uprave. V podjetju, ki je od 3. avgusta brez elektrike, polnilnice stojijo.

Zaposleni v Vinu Brežice, kjer zaradi neizplačila junijskih in julijskih plač, regresa ter jubilejnih nagrad zaposleni od torka stavkajo, se bodo v ponedeljek po 9. uri v prostorih podjetja sešli z novo upravo. Medtem bodo s stavko v podjetju nadaljevali, je povedal sindikalist Vina Brežice Janko Kržan.

Po njegovih besedah so se zastopniki delavk in delavcev Vina Brežice danes z novim predsednikom uprave Robertom Špilerjem iz podjetja S. M. A. iz okolice Celja dogovorili o sestanku in pogajanjih glede stavkovnih zahtev.

Špiler naj bi se sestanka udeležil v spremljavi njegove ekipe, predstavnike zaposlenih, ki napovedujejo, da bodo za uresničitev njihovih zahtev uporabili vse razpoložljive pravne poti, pa bodo okrepili predstavniki slovenskega sindikata, je pojasnil Kržan.

Zaposleni so danes tako kot minule dni stavkali od 6. do 14. ure, stavkovne straže, ki bodo danes v podjetju vztrajale do 22. ure, pa bo zamenjala policija, ki bo prostore podjetja varovala do ponedeljka, do 6. ure zjutraj, tako Kržan, ko se stavka v Vinu Brežice nadaljuje.

V podjetju, ki je od 3. avgusta brez elektrike, polnilnice stojijo. Od torka, 11. avgusta, tam poteka vnaprej napovedana stavka, delavci pa so danes četrti dan čakali, da se v tovarni pojavijo lastniki ali predstavnik uprave družbe, je še povedal Kržan.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
14. 08. 2009 18.35
ma to se se lumpi vse že naprej zmenil, zanimivo bo videt, kaj bo zraslo na pogorišču firme
Leandra
14. 08. 2009 18.06
Zaradi takšnih borcev za Članarino in svojo rit..kot so Neodvisnost in Svobodni..so delavci ostali nesvonbodni ujeti v roke Lds Ovih Tajkunov brezpravni oropani in nepomembni.....ker si dvorni norci LDS a neodvisni in Svobodni z delavci brišejo Rit..??.
Leandra
14. 08. 2009 18.04
Le kje je tisti delavski Uničevalec, Likvidator, Grobar delavskih pravic veliki borec za delavske jabke in Krompir pardon za svojo rit in Članarino.. veliki LDS ov dvorni Norček..Čilumes..
Prvo Borec
14. 08. 2009 17.54
Saj to ves čas pravim , da so župani tate mate in cca 65 % jih je iz desnih strank, ker os ljudje naivni in jim verjamejo in potem je vse Ljubljana kriva.
odbogaposlan
14. 08. 2009 16.47
Vsi ti slsovski žuapani so ene barabe, ki si delijo občinske posle med prjatlje.
HouseBeatz
14. 08. 2009 16.01
zATO KER IMAMO DOBREGA ŽUPANA iVEKA MOLANČEKA!!!
frako
14. 08. 2009 15.34
priporočam dolensko stauko zaprite se v zidanco in recite da ne boste popili kozarca vode dokler ne ugodijo vašim zahtevam.