Gospodarstvo

Vendarle prodaja Telekoma?

Ljubljana, 05. 03. 2008 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Janša je dejal, da se bo privatizacija Telekoma nadaljevala. Prodaja tako ni izključena.

Postopek privatizacije Telekoma Slovenije se bo po besedah premierja Janeza Janše nadaljeval, pri čemer javna prodaja državnega, 49,13-odstotnega deleža ni izključena. "Ničesar ne izključujem. Nisem še prebral pojasnila privatizacijske komisije za zavrnitev obeh ponudb za Telekom. Ko bomo videli druge predloge, se bomo odločili."

"Če so ponudbe dobre, jih sprejmemo, če ne, jih ne sprejmemo", je dejal Janša.
"Če so ponudbe dobre, jih sprejmemo, če ne, jih ne sprejmemo", je dejal Janša. FOTO: POP TV

Kot je Janša dejal danes na novinarski konferenci v Ljubljani, na kateri je govoril o aktualnih zadevah, primer privatizacije Telekoma kaže, da država pri umiku iz gospodarstva ni ne prepočasna ne prehitra. "Skušamo se obnašati kot dober gospodar. Če so ponudbe dobre, jih sprejmemo, če ne, jih ne sprejmemo," je dejal.

V zvezi s privatizacijo Zavarovalnice Triglav ministrstvo za finance po Janševih besedah išče kompromisno rešitev med predlogom privatizacije, ki ga je izdelal državni svet in med različicami, ki so ostale na razpolago, potem ko so državljani na referendumu zavrnili eno od možnih rešitev. "Rešitve, ki so na voljo, je treba iskati znotraj možnosti, ki so še ostale. Kolikor vem, se to dogaja," je zatrdil premier.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

politik70
06. 03. 2008 08.58
Še en dokaz več da JJ ne posluša nobenega! Se je odločil prodati pa naj stane kolikor hoče! Preko trupel pa tudi če še kaj zraven da samo da se ga znebi! Da nebi slučajno levi vladi kaj dobrega prinesel! Uničiti požgati zrušiti postaviti minsko polje to je moto našega obramboslovca Ivana Janše Janeza -Groznega!
goso
06. 03. 2008 04.07
Lahko se le še poprav, kar so zafural, ko so začel prodajat. Če ga bo prodal, se lohka poslovi od volitev. JJ bomo skenslal. Ker to pomen, da je neki druzga zad. Dobr gospodar Telekoma, ki nese zlata jajca, ne prodaja.
deyvi.edini@gmail.com
05. 03. 2008 23.37
Če je bila ponedeljkova vest, da se telekom nebo prodal, predvolilna poteza SDSa o kateri so imeli na POPTVju kar dolg komentar, kaj pomeni potem takem ta izjava. Mogoče predvolilna taktika za DESUS in SLS.
mrhe2003
05. 03. 2008 16.19
Velikokrat slišimo, da slovenski ministri ne vedo, kaj delajo, da jih je potrebno zamenjati z mladimi strokovnjaki - to še posebno leti na g. Bajuka. V redu. Kaj pa pravijo mladi strokovnjaki, mladi ekonomisti, kot so Jože P. Damijan, Mićo Mrkaić in ostali? Kaj pravijo? Danes je že skoraj prepozno, da se proda Telekom, to bi morali storiti že pred časom. Prodaja Telekoma je nujna in jo zagovarjajo vsi trenutno najboljši ekonomisti v Sloveniji, razen zvezd, kot so Matej Lahovnik, Jože Mencinger, Maks Tajnikar ... To pa so ljudje, ki pač kljubujejo sedanji vladi in bi najraje rekli, da imamo v Sloveniji HIPERinflacijo, samo, da bi razhudili Slovenke in Slovence ... Močno zagovarjam prodajo Telekoma. Če ne preko javnega razpisa najboljšemu ponudniku, pa z javno prodajo - po vzoru NKBM. Še prej pa je potrebno povečati št. delnic, da bo cena posamezne desetina sedanje. Tako bo delnice lahko kupilo večje število ljudi in ne samo elita.
Johny_Makarony
05. 03. 2008 15.28
Mi lahko kakšen expert pove ali je možno, da v naslednjih nekaj letih cena delnic Telekoma Slovenije vidno pade?
damirg@email.si
05. 03. 2008 13.58
"važn da se proda, tut če je pod ceno" - J.J.
endrug
05. 03. 2008 13.17
Sam se ne bo prodal, ampak ga bo nekdo prodal...