Gospodarstvo

'Veliko priznanje za dosedanje delo'

Ljubljana, 28. 05. 2010 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Združenje delodajalcev Slovenije je postalo polnopravni član posvetovalnega odbora delodajalcev pri OECD, kar naj bi jim omogočalo vpliv, uporabo analiz in priporočil s številnih področij.

Združenje delodajalcev Slovenije je na letni skupščini posvetovalnega odbora delodajalcev pri Organizaciji za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) kot edini predstavnik delodajalcev iz Slovenije postalo polnopravni član tega odbora, so sporočili iz združenja.

Meh zagotavlja, da bo polnopravno članstvo delodajalcem v Sloveniji omogočalo vpliv, uporabo analiz in priporočil s številnih področij.
Meh zagotavlja, da bo polnopravno članstvo delodajalcem v Sloveniji omogočalo vpliv, uporabo analiz in priporočil s številnih področij. FOTO: POP TV

Odbor je bil ustanovljen leta 1962 in v okviru OECD zastopa interese gospodarstva. V njem so zastopane delodajalske organizacije iz držav članic OECD, namen pa je predvsem vplivati na politiko organizacije in informirati člane po posameznih državah o spremembah v smernicah OECD.

Sprejem Združenja delodajalcev Slovenije, ki je zadnji dve leti sodelovalo v odboru kot opazovalec, je po besedah predsednika združenja, prvega moža Holdinga Slovenske elektrarne Boruta Meha veliko priznanje za dosedanje strokovno delo združenja na področju zastopanja interesov delodajalskih organizacij v Sloveniji. Kot zagotavlja Meh, bo polnopravno članstvo delodajalcem v Sloveniji omogočalo vpliv, uporabo analiz in priporočil s številnih področij, kot so okolje, trgovina, podjetništvo in socialni dialog, ki jih odbor pripravlja v okviru OECD.

Pot v elitni klub ...

Premier Borut Pahor je v četrtek v Parizu sicer prejel uradno povabilo OECD, na kar je država čakala od leta 1996, ko je zaprosila za članstvo. Povabilo na pogajanja za članstvo je dobila šele leta 2007.

Po slovesnem povabilu naj bi Slovenija nato 1. junija v Ljubljani podpisala sporazum o pristopu, ki ga bo moral ratificirati še državni zbor. Sledila bo resolucija OECD o sprejemu, nato pa bo Slovenija ratifikacijsko listino deponirala pri francoski vladi, s čimer bo postopek pristopa sklenjen.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bron
29. 05. 2010 22.48
POLNO OPEHARJENIH SPET BORUT NIČ PRIDA.
Nandadevi
29. 05. 2010 15.39
RE Tonček... Na osnovi transdicije ALI NEKAJ KAR JE PA NE OBSTAJA ali procesa v katerem je Lastnina brez Lastnika prešla v roke Lastnikov brez Lastnine. Včasih so tem,ki so to počeli rekli Tolovaji te so lovili " Orožniki "..Kasneje te imenovali odtujevalci družbene lastnine te so preganjali " Miličniki ", potemm v razvitem svetu jim pravijo Kriminalci, lopovi te preganjajo vsi po vrsti od FBI, CIA in policije pri nas so pa to Managerji, ki jih brani LDS ovski pravosodni sistem nafilan do roba z sodniki združenega dela in družbenimi pravobranilci samoupravljnja, ki so pozabili kaj so in cel trop do amena pokvarjenih sluzastih odvetnikov.
Tonček Balonček
29. 05. 2010 09.55
Pa kako so ti tipi po zlomu kapitalizma in vzpostavitvi demokracije kar naenkrat postali DELODAJALCI? Iz česa, kako? Leta 90 smo bili vsi delavci, potem so pa nekateri postali delojemalci, drugi pa delodajalci? Na osnovi česa?
Jimi1
29. 05. 2010 09.27
Hja spet so se naši sužnjelastniki pridružili še v eno društvo hijen, da se ne bodo počutili tako "osaljenih". Očitno je sužnjelastniški red na pohodu !
Nandadevi
28. 05. 2010 20.02
V Gvineji Bisao imajo še eno društvo to je društvo Hijen in Mrhovinarjev članstvo za takšne je skoraj zastonj. Noter so sami ugledni seveda kakor za koga kaj..??
kawboy
28. 05. 2010 19.52
Da vas ni sram, "veliko priznanje za dosedanje delo". Kakšno delo neki za goljufanje Slovenskih delavcev, študentov, migrantov in še to z pomočjo države in njenih inštitucij. Ker goljufivi delodajalci ne izplačujejo plač, zlorabljajo in izigravajo celoten sistem in zakonodajo. Kršitelji pa niso niti kazensko in niti odškodninsko preganjani zato?
bulk
28. 05. 2010 19.23
Ej dragi moji tu v tej naši lepi je močno nekaj narobe....2.miljona € letno za članstvo.....kao ni nič za ugled vendar mladenič brez noge mora zbirati zamaške,da si kupi protezo.....dekle z boleznilo mora zbirati zamaške,da ima za zdravila...TA VLADA..NE HVALA...DOL Z NJO....
igog
28. 05. 2010 15.49
KDO JE TO MEH KAJ NI TA ZAFURAL MURE???
Nandadevi
28. 05. 2010 14.48
Najlepše priznanje za gospoda na sliki so tisoči objokanih v Firmah kjer je igral vlogo Direktorja. Kajne spoštovani.
nibo
28. 05. 2010 14.33
Se vidi kakšna druščina je to. Posvetovalno odbor delodajalcev. Kje pa je posvetovalno odbor delojemalcev. Druščina za bogatenje delodajalcev. Še en bančni lobi. Razvoj ? Koga? Bank, tajkunov itd.
Kritik19
28. 05. 2010 13.57
Še en klub za načrtno izčrpavanje,izkoriščanje in uničevanje delavskega razreda!!! Sedaj bodo dobili mednarodne izkušnje, kako bodo prenašali delavce naokoli in Meh je tapravi človek za to.
nibo
28. 05. 2010 13.38
OECD - osnove ekonomskega cuzenja družbe
ivo55
28. 05. 2010 13.24
NNSK - nerelevantni neoliberalni statistični klub, če.če.če bi ( čebulne vrednosti 2,5 mio).