Gospodarstvo

Vegrad gradi v Savudriji

Savudrija, 14. 05. 2007 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko podjetje Vegrad pri Savudriji gradi luksuzen turističen kompleks s pogledom na Piranski zaliv.

Hrvaški predsednik Stipe Mesić si je danes ogledal potek gradnje trenutno največje investicije na področju turizma v sosednji Hrvaški, ki ga projektira in gradi velenjsko podjetje Vegrad. Gre za gradnjo trenutno najbolj luksuznega hotelsko–apartmajskega kompleksa na Hrvaškem, za investitorja Mira in Andreja Oblaka - podjetje Skiper Hoteli oz. družbo Rezidencija Skiper. Hrvaškemu predsedniku je lokacijo razkazala glavna direktorica družbe Vegrad Hilda Tovšak s sodelavci.

"Veseli me, da se je naša strategija širjenja v tujino izkazala za pravilno. Projekt Skiper, gradnja luksuznega hotelsko-apartmajskega naselja, ki predstavlja največjo investicijo v turizem na Hrvaškem, je dokaz, da Vegrad lahko na vseh trgih, na katerih je prisoten, izpelje tudi najzahtevnejše projekte", je povedala Tovšakova in dodala, da "celotno projektiranje in izredno zahtevno gradnjo kompleksa hotela s 5 zvezdicami plus in 200 sobami ter 30 luksuznimi vilami z bazeni, v skupni neto površini cca. 50.000 m2, izvaja podjetje Vegrad. Ob tej priložnosti bi se zahvalila investitorjema Miru in Andreju Oblaku, da sta projektiranje in gradnjo zaupala našemu podjetju."

Gradnja hotelskega kompleksa s kongresnim centrom, marino in golf igriščem se je pričela marca 2006 in bo končana do konca letošnjega leta. Celoten kompleks, ki se razteza na skoraj milijon kvadratnih metrih površine, bo spomladi 2008 v upravljanje prevzela ugledna hotelska veriga Kempinski. Del vil in apartmajev v kompleksu bo naprodaj najbolj zahtevnim kupcem.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Romuel
15. 05. 2007 17.37
z čelado zgleda ko običen delavc:D
Prvo Bore
15. 05. 2007 11.39
Pilotista VEGRAD ni več Slovenski, ampak je direktorica lastnica. Kako se pa denar lepo sčisti na takih gradbiščih, pa malo razmislite. Kako bo slovenska država dobila davek od tega. Če slovensko podjetje dela za tujino se ne obračuna davka. Edino pri dobičku za podjetja, ki ga pa bodo tako sfriziral, da ne bo ostalo nič. Investitorja tega projekta : za investitorja Mira in Andreja Oblaka. Meni se zdi da je to nekam po slovensko. Za kompletno parcelo za ta objekt, so bili lastniki Slovenci in jim niso plačali tržne cene, ampak veliko manj. Bilo je tudi na TV, ampak se je medtem pozabilo. Istra bo slovenska, ker so jo Slovenci pokupili v času Jugoslavije, sedaj pa Hrvaška vrača udarec. Hodim dolj, ampak imajo zelo malo od mene, ker pijem v Domu, ki je Slovenski in je pri njih cenejši pivo, kot pa v Portorožu ali pa v Sloveniji. Pa kruh tudi jem, ki je dober in ukusen, čeprav so ga malo podražili lansko leto.
Bor-chee
15. 05. 2007 10.12
Alo, pa kaj je z Vami narobe!? Pa s katero glavo mislite!? To gradnjo financirajo Hrvati, gradijo pa SLOVENCi oz SLOVENSKO podjetje, kapiš!? Torej MI njim to zaračunamo in tako bo tudi naša država dobila od tega nekaj - DAVKE, poslovanje Vegrada pa bo to leto verjetno briljatno - razmišljajte malo gumpci! Tisti, ki ima nekaj proti Hrvatom, pa ne hodit dol na morje, ker jaz osebno nisem bil na Hrvaški obali že več kot 5 let, če ne celo več. In ravno VI, ki se najbolj pizdite in pljuvate po Hrvatih, hodite dol na morje in jim nosite denar. Razmislite malo! Lp
Prvo Bore
15. 05. 2007 00.18
Zato pa izsiljujejo Slovence z inšpekcijami. Še posebno za ta del Turistečnega naselja so izseljevali lastnike parcel.
Prvo Bore
14. 05. 2007 20.48
Kako lepo je videto slovensko in italjansko obalo. Cinično
Vegos
14. 05. 2007 19.55
Ja kaj vam pa zdaj ni prav? Gradimo jim, ja, zaračunali jim bomo pa tudi! A mislite da je to zastonj? Že bolje da mi pokasiramo kot pa da bi pokasirali neki Švedi pa mi ne bi imeli nič pd take prilike.
yanker007@gmail.com
14. 05. 2007 19.54
Kaj hlapci! Tako bo šel vsaj del denarja v Slovenijo.
neznan13@gmail.com
14. 05. 2007 19.48
super, še gradmo jim!!
theykilledKenny
14. 05. 2007 19.40