Gospodarstvo

Več potnikov potovalo z Adrio

Ljubljana, 22. 02. 2006 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letalski prevoznik Adria Airways je januarja prepeljal deset odstotkov potnikov več kot januarja lani.

Z Adrio Airways je januarja letelo 10 odstotkov več potnikov
Z Adrio Airways je januarja letelo 10 odstotkov več potnikov FOTO: POP TV

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways je januarja prepeljal 63.049 potnikov, kar je deset odstotkov več kot januarja lani. V rednem prometu je Adria prepeljala 11 odstotkov več oziroma 60.000 potnikov, s čarterskimi poleti pa v sredozemska počitniška središča dobrih 3000 potnikov.

Število potnikov se je povečalo tudi v prvi polovici februarja, ko je Adria prepeljala 30.911 potnikov, kar je 24 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju.

Januarja je Adria opravila 1593 poletov oziroma osem odstotkov več kot januarja lani, v prvi polovici februarja pa se je število poletov v primerjalnem obdobju povečalo za deset odstotkov na 778. Zasedenost kabine je bila januarja za deset odstotkov večja kot januarja lani.

Tri nove redne linije

Adria bo predvidoma z majem uvedla tri nove redne proge. Iz Ljubljane bo tako letela v Rim, Barcelono in Tirano. Med Ljubljano in Rimom bo letela štirikrat tedensko, v Barcelono dvakrat na teden, v Tirano pa šestkrat.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.