Gospodarstvo

V Palomi brez sprememb

Sladki Vrh, 01. 08. 2007 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednica Palome ostaja še naprej Mateja Perger, saj poskus njene razrešitve ni imel opore v veljavni zakonodaji.

Uprava Palome deluje v nespremenjeni sestavi; upravo še naprej vodi predsednica uprave Mateja Perger, član uprave Uroš Krapša pa je zadolžen za kontroling, so sporočili iz družbe. "Poskus zamenjave predsednika nadzornega sveta in razrešitve predsednice uprave nima opore v veljavni zakonodaji," so povedali.

"Neformalni sestanek nekaterih članov nadzornega sveta in dogovori s tega sestanka nimajo nobenih legitimnih konsekvenc," so zapisali v sporočilu za javnost. Navedli so tudi, da gre "za precedenčni primer napada na pravno legitimiteto Slovenije in spoštovanje načel pravne države".

Srečanje na neformalni seji

Ponedeljkovo neformalno srečanje, ki so se ga udeležili štirje člani nadzornega sveta, je bilo sklicano samovoljno in nezakonito, nadalje piše v sporočilu za javnost. "Je pa v skladu z zakonom odreagiral predsednik nadzornega sveta Danilo Marin," so zapisali. Marin je v ponedeljek v izjavi za javnost zanikal, da naj bi se nadzorni svet isti dan sestal na izredni seji.

Sejo je tako sklical nekdo, ki za to nima pooblastil, so zapisali v sporočilu. Seja je bila sklicana in vodena na nezakonit in nelegitimen način in njeni sklepi so nični. "Takšno je mnenje pravnih strokovnjakov, sicer pa bodo o vsem odločali lastniki na skupščini, ki bo 30. avgusta," so še navedli.

"Upravo vodim skladno s podporo lastnikov ter pooblastili in legitimnimi sklepi nadzornega sveta," je poudarila Pergerjeva. "Imam mandat lastnikov, da v interesu Palome zaščitim vso dokumentacijo in lastnino podjetja ter predvsem da zagotovim nemoteno delovanje družbe," je navedla. O tem je danes seznanila tudi vse člane kolegija in predstavnike delavcev.

"V primeru Uroša Krapše gre za tipično uzurpacijo oblasti," je nadaljevala Pergerjeva. "Uroš Krapša je vandalsko vdrl v mojo pisarno, s čimer mi je očitno želel preprečiti, da opravljam naloge, ki so v moji pristojnosti, saj je Krapša celo naročil menjavo ključavnice v moji pisarni," je še poudarila Pergerjeva.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.