Gospodarstvo

V Muri dobili plače, stavka odložena

Murska Sobota, 21. 05. 2009 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
P.J. / STA
Komentarji
7

Zaposleni v Muri so danes dobili plače za april, zato je sindikat stavko za zdaj odložil. Sredstva za plače je zagotovila NKBM. V sindikatu sedaj upajo, da bo dokapitalizacija uspešna.

Šivilji
Šivilji FOTO: POP TV

Zaposleni v tekstilnem podjetju Mura so danes dobili plače za april, s tem pa je sindikat, kot je povedal njegov predsednik Drago Forjan, stavko zaenkrat odložil. Priprave nanjo za zdaj le mirujejo, ker bodo te aktivnosti lahko še aktualne, je dodal Forjan.

Sindikat pričakuje, da bodo tako lastniki kot država izpolnili obljube. To pomeni, da bodo lastniki odigrali svojo vlogo pri dokapitalizaciji brez fige v žepu, država pa mora z vzvodi, ki jih ima, pritisniti na lastnike, da se rešitve podjetja lotijo resno, postavijo ustrezno vodstvo, poiščejo delo in zapolnijo zmogljivosti ter poskrbijo za prodajo. Šele takrat se bomo odpovedali pripravam na stavko, je še povedal Forjan.

Kot so potrdili tudi na upravi podjetja, je manjkajoča sredstva za plače 3223 zaposlenih v Muri zagotovila Nova Kreditna banka Maribor.

V Muri sicer poteka dokapitalizacija, ki bo trajala do 31. maja. Iz kabineta premierja Boruta Pahorja pa so sporočili, da je pri reševanju podjetja pripravljena pomagati tudi država.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
21. 05. 2009 21.08
KATHALENA ŠE MOJ PODPIS DAM-PRILOŽIM
Kathalena
21. 05. 2009 16.34
Iz podjetij je prvo na betom potrebno zmetati Ekonomiste to so davčni izterjevalci za državo, ki delajo škodo zaposlenim potem vodstvo sindikata z stoli in mizami vred..potem tistega, ki bo slučajno omenil da se ne splača kaj delati..omenil kakšno ponudbo tistega ki omeni besedo management pa takoj po go.fli..??? Splača se vse samo ne plačevati davkov, prispevkov ter dajatev od katerih cveti Občina od katerre plačujejo Cigojnerje, penzije Cerkvenih Vatikanskih P.ezd.etov,, DAVKE, Sazasu, Plače zbornicam ter Pokrajinarjem in socialnim službam skratka skrb za gol.azen ne sme biti delavska obveza.. delavci imajo pa prazno denarnico...položnice IN DOLG NOS. Prihodnji slogan delavcev bo jeb.ite se vsi družboslovci..in vsi drugačni vsi enakopravni..ter delu čast in oblast Družboslovcem K.ur.ac..delavcem Kramp in oblast....
tron3
21. 05. 2009 16.21
Bravo, zdaj pa pridejo nagrade na vrsto za prokurista, člane uprave itd. In to vse iz PRORAČUNA. Kaj pa je to za proračun, teh nekaj milijonov, ki si jih bodo razdelili Zdenko in druščina, pa še državljani bodo plačali. Stavim, da čez tri leta še slabše bo in spet bodo ponovili vajo. V primeru Mure barva koalicije ni pomembna. Prepisujejo eden od drugega.
adrijanak86
21. 05. 2009 15.53
ja kolko pa so dobli? tolko da bojo tiho,ne.
Kathalena
21. 05. 2009 15.01
Ali je že kdo slišal da so kdej štrajkali na Občini, ali RTV ju ali Sazasu....ali RKC- ju..barabe napihnjeni vampi na tuj račun in lenuhi ..hijene in podgane ne štrajkajo.
beco
21. 05. 2009 13.59
Dobro,vsaj nekaj...toda ze cez tri tedne oz. mesec je spet placilni dan...razmislja kdo tako dalec..??
MAGNUM50
21. 05. 2009 13.56
A je to ziher?