Gospodarstvo

Ustavili trgovanje z delnicami Leka

Ljubljana, 21. 01. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uprava Ljubljanske borze je danes sprejela odločbo o začasni zaustavitvi trgovanja z rednimi in prednostnimi delnicami farmacevtske družbe Lek, ki so uvrščene v borzno kotacijo.

Lek
Lek FOTO: POP TV

Lek je upravo borze danes obvestil, da so njegovi delničarji na ponedeljkovi skupščini z večino glasov sprejeli sklep o umiku rednih delnic z oznako LEKA ter prednostnih delnic z oznako LEKB z organiziranega trga. Trgovanje z delnicami bo zaustavljeno do sprejema ustrezne odločbe o njihovi izključitvi iz borzne kotacije.

Kot je znano, so Lekovi delničarji na ponedeljkovi skupščini sprejeli vse predlagane sklepe uprave in nadzornega sveta, med drugimi tudi predlog sklepa, po katerem bo družba z Ljubljanske borze vrednostnih papirjev umaknila svoje delnice. Predsednik uprave Leka Metod Dragonja je po skupščini pojasnil, da umik delnic z Ljubljanske borze pa pomeni, da Lek ne več javna družba, temveč družba s strateškim partnerjem. Preostali lastniki - švicarski Novartis ima nekaj več kot 99-odstotni delež - bodo po njegovih besedah s svojim delnicami lahko trgovali, vendar pa to trgovanje ne bo več šlo preko borze.

SORODNI ČLANKI