Gospodarstvo

Upokojenci: Vzajemna zavlačuje s predajo pooblastil

Ljubjana, 06. 08. 2009 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po navedbah društva upokojencev Vzajemna zavlačuje s predajo pooblastil za sklic izredne skupščine, ki so jih podpisniki oddali na sedež zavarovalnice.

Vzajemna
Vzajemna FOTO: POP TV

Vzajemna po navedbah Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) zavlačuje s predajo zahtev za sklic skupščine, ki so jih podpisniki oddali na sedež zavarovalnice. Kot navajajo, jih v Vzajemni ne želijo izročiti in pričakujejo ponoven pisni zahtevek ZDUS za izročitev, ker da "so mnogi prinesli pooblastilo na Vzajemno, ker naj ne bi zaupali ZDUS".

"Cilj je jasen: potem, ko je ZDUS napovedal, da se bo udeležil tudi redne skupščine Vzajemne, ki bo 25. avgusta, je uprava Vzajemne začela z aktivnostmi očitnega zavlačevanja pri izročanju prejetih zahtev. Tako želi mnogim članom Vzajemne onemogočiti, da bi se organizirano udeležili redne skupščine in na njej glasovali skladno s stališči ZDUS," meni predsednica ZDUS Mateja Kožuh Novak.

Kot v ZDUS navajajo v današnji izjavi za javnost, so na Vzajemno 27. julija poslali uradni dopis, s katerimi so zaprosili za izročitev zahtev za sklic skupščine in za opredelitev postopka, po katerem bo pooblaščenec ZDUS prišel po številke zavarovalnih polic za tiste podpisnike zahteve, ki so podpisali pooblastilo za to. Ob tem navajajo, da je predsednik uprave Vzajemne Boštjan Aver za medije izjavil, da se jih nabralo kakih 4000.

Predsednica ZDUS Mateja Kožuh Novak
Predsednica ZDUS Mateja Kožuh Novak FOTO: Kanal A

V ZDUS so v ponedeljek od Vzajemne prejeli dopis, v katerem je zapisano, da bo uprava v tem tednu sporočila kdaj, kje in kako bo ZDUS lahko prišel do številk zavarovalnih pogodb ter da jim bodo podpisane obrazce zahtev za sklic skupščine poslali v začetku tega tedna. "Ker v ponedeljek in torek pošiljke nismo prejeli, smo na Vzajemno poslali pooblaščenca s pisnim pooblastilom za prevzem in s potrdilom o prevzemu, ki bi ga pustil Vzajemni, ker je želel Vzajemni prihraniti poštnino in prevzeti obrazce. Vzajemna mu jih ni hotela izročiti," navajajo na ZDUS.

Ob tem v ZDUS napovedujejo, da se bo njihov pooblaščenec v petek ob 11.45 uri s potrebnimi dokumenti, ki bodo izkazovali njegovo identiteto in pristojnosti, ponovno oglasil na sedežu Vzajemne V Ljubljani. "Pričakujemo, da mu bo Vzajemna brez najmanjšega odlašanja izročila obrazce, ki so jih ljudje pomotoma prinesli na njene enote," pišejo v ZDUS.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
07. 08. 2009 20.21
vzajemna vzamem vse-dam nič
HULK008
07. 08. 2009 07.18
Ta je dobra. MAteja Novak KOžuh je članica SD in je bila njihova poslanka leta 1992. Torej se bodo levi med sabo poklali, uu kako lepo to gledat.
mog21
07. 08. 2009 06.58
vzajemna....bi morala se imenovat zasebe
Buena Vita
07. 08. 2009 00.20
manco-capac zato kEr je kratena svoboda govora in svoboda izražanja--SKRATKA,KRATIJO NAM OSNOVE ČLOVEKOVIH PRAVIC
manco-capac
06. 08. 2009 22.13
Zakaj ni mojega komentarja??? No še enkrat: Menedžerji se v podjetjih, kjer ni konkretnih lastnikov (npr. Tuš, Pečečnik...) obnašajo kot da so oni lastniki in lahko s podjetjem počnejo kar hočejo (beri bašejo v svoje žepe). Upokojenci in Združenje malih delničarjev so pokazali, da lahko vajeti vzamemo v svoje roke, da se preneha samovolja v podjetjih!
alterego
06. 08. 2009 18.48
uprava bo letela!!!
petdan
06. 08. 2009 15.54
TBoštjana Averja in Co. čimprej nagnati iz Vzajemne! Naj se pasejo kje drugje, ne pa na denarju siromakov. SRAMOTA ZA TIO DRŽAVO!
vsaketolikorazmišljam
06. 08. 2009 13.16
Boj za molzno kravo...
TONE90
06. 08. 2009 13.05
Banda pokvarjena!!!!