Gospodarstvo

Tuš kupil Voljatel

Ljubljana, 21. 11. 2006 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mirko Tuš je kot posameznik kupil družbo Voljatel. Za nakup je odštel med 20 in 25 milijonov evrov.

Mirko Tuš
Mirko Tuš FOTO: POP TV

Novico so potrdili v agenciji Dialog, ki skrbi za odnose z javnostmi v skupini Engrotuš. Pojasnili so tudi, da pri nakupu nista sodelovala skupina Engrotuš in hčerinsko podjetje Tušmobil.

Kljub nakupu Voljatela pa Tušmobil, ki ima status operaterja mobilne telefonije, še vedno načrtuje gradnjo lastnega mobilnega omrežja. Sicer pa je Engrotuš, ki je že opravil pregled poslovanja Voljatela, konec leta 2005 nameraval kupiti kranjskega proizvajalca števcev Iskraemeco, ki je tretji v Evropi v svoji dejavnosti. Engrotuš je takrat videl sinergijske učinke s projektom svoje hčerinske družbe Tušmobil, čeprav do nakupa potem ni prišlo.

Voljatel naj bi bil za Tuš zanimiv zaradi frekvenc wimax (Voljatel je solastnik podjetja Tok Telekomunikacije, ki je pred kratkim dobilo frekvenco wimax, širokopasovni dostop do interneta) in optičnega omrežja v Ljubljani
Voljatel naj bi bil za Tuš zanimiv zaradi frekvenc wimax (Voljatel je solastnik podjetja Tok Telekomunikacije, ki je pred kratkim dobilo frekvenco wimax, širokopasovni dostop do interneta) in optičnega omrežja v Ljubljani FOTO: POP TV

Tušmobil je tudi že pridobil od Agencije za pošto in elektronske komunikacije dovoljenje za rabo nekdanjega Veginega frekvenčnega in številskega prostora, z Mobitelom pa se je dogovoril o gostovanju. Prav tako v Tušmobilu, ki naj bi na slovenski trg mobilne telefonije vstopil do konca leta, razmišljajo tudi o uvedbi kartice zvestobe.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

miha800@email.si
25. 11. 2006 08.57
Glejte in se ucite. Mirko Tus je jankovic na kvadrat. Njemu ni nic vlada al pa kdo drug pomagal da bi kradel.. To je podjetnik stoletja v SLO..od prehrane, do telekomunikacij in do nafte.. vse ima ze cez
Uporabnik113189
23. 11. 2006 08.37
Zanimiva novica, sploh v tem, da je Mirko kupil Voljatel kar sam. Brez vsake zveze z Engrotuš in drugimi podjetji.. Mora imeti pa res neverjetno dobro plačo, da si privošči tako velik kredit, vsaj mislim si lahko, da je tako naredil. Menda ni to storil s prihranki, hehehe.
cerar100@volja.net
21. 11. 2006 12.50
Ferrari, družba voljatel pri nas ni pol leta ampak več let, sama imam njihov internet.
ferrari
21. 11. 2006 12.35
Aja to še kako to,da se prodaja tudi Iskraemeco,ki je uspešno podjetje,mar moramo res prodati vse kokoši,ki nosijo zlata jajca? Kajti kot sem prebral v eni od poslovnih časopisov naj bi g.Bavčar čez dve leti kupil Istrabenz,mar res potem takem moramo vse prodati menedžerjem,ki potem kupijo podjetja z davkoplačevalskim denarjem.
ferrari
21. 11. 2006 12.27
Vse lepo in prav,da se je g.Mirko opogumil in kupil Voljatel.Ampak se poraja vprašanje od kot mu denar? Prav tako se sprašujem kako je mogoče na ilegalni način dobiti brez kakršnega koli razpisa kupiti to tel.družbo,ki je prinas komaj ubogega polleta.
user55
21. 11. 2006 11.57
+1
Več, ko bo ponudnikov, cenejša bo storitev! Ali pa skupaj držijo in nas lepo ožemajo!