Gospodarstvo

Triglav z novim nadzornim svetom

Ljubljana, 06. 04. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Delničarji Zavarovalnice Triglav so na skupščini odpoklicali nadzorni svet ter imenovali novega.

Nadzorniki bodo imeli kar nekaj dela (Foto: POP TV)
Nadzorniki bodo imeli kar nekaj dela (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Novi nadzorniki, se bodo kmalu dobili na ustanovni seji, na kateri bodo izvolili predsednika nadzornega sveta. Ena njihovih prvih nalog pa bo imenovanje novega prvega človeka zavarovalnice.

Delničarji Zavarovalnice Triglav so na današnji skupščini odpoklicali nadzorni svet ter imenovali novega. Za nove nadzornike so imenovali Gregorja Gomiščka, Aleša Hauca, Damjana Mihevca, Matejo Perger, Tomaža Toplaka in Radovana Žerjava. Štiriletni mandat jim začne teči z današnjim dnem.

Uvodoma so na skupščini odpoklicali člane dosedanjega nadzornega sveta, ki je bil imenovan junija 2003, potem ko je Slovenska odškodninska družba z dokapitalizacijo v višini 8,67 milijarde tolarjev postala skrbnica 85,1 odstotka družbenega kapitala zavarovalnice.

Odpoklicali so Antona Majzlja, Gorana Bizjaka, Heleno Bešter in Vinka Gobca, medtem ko sta predsednik Branko Tomažič in član Boris Škapin že pred mesecem dni podala odstopni izjavi.

Jože Lenič je odstopil z mesta predsednika uprave (Foto: POP TV)
Jože Lenič je odstopil z mesta predsednika uprave (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Na področju premoženjskih zavarovanj je Zavarovalnica Triglav lani ohranila 40,7-odstotni delež, na področju življenjskih zavarovanj pa ga povečala na 51,1 odstotka.

Uprava je skupščino Zavarovalnice Triglav sklicala na zahtevo Slovenske odškodninske družbe (SOD) kot skrbnice največjega lastniškega deleža zavarovalnice. Novi nadzorniki bodo imeli kar precej dela, med drugim bodo morali poiskati novega predsednika uprave, saj je zdajšnji predsednik Jože Lenič minuli četrtek podal odstopno izjavo. Sprejeti bodo morali tudi poslovni načrt za letos, ki ga je zdajšnji nadzorni svet sicer obravnaval že dvakrat, a ga ni sprejel.

Zavarovalnica Triglav je leta 2004 ustvarila 2,75 milijarde tolarjev čistega dobička po davkih, kar je 121 odstotkov več kot v letu 2003 in nekoliko nad načrti. Obseg poslovanja se je v primerjavi z letom prej zvišal za 13 odstotkov.