Gospodarstvo

Toplek za predsednika nadzornikov NKBM

Maribor, 20. 08. 2009 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
P.J. / STA
Komentarji
6

Nov predsednik nadzornega sveta NKBM je postal Danilo Toplek. Nadzorniki so se seznanili tudi s polletnim poslovanjem, ki so ga ocenili kot uspešnega.

Nova kreditna banka Maribor
Nova kreditna banka Maribor FOTO: POP TV

Nadzorni svet Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) je danes za svojega predsednika imenoval Danila Topleka, njegov namestnik pa je postal Franc Škufca, ki je nadzorni svet vodil do zdaj. Nadzorniki so se seznanili tudi s polletnim poslovanjem banke, ki je uspešno, so sporočili iz NKBM.

Skupina NKBM je v prvih šestih mesecih letos poslovala uspešno. Banka je odobrila 61,2 odstotka vseh kreditov v slovenskih gospodarskih družbah in s tem močno presegla slovensko bančno povprečje, so zapisali v sporočilu.

Po besedah predsednika uprave NKBM Matjaža Kovačiča se banka trudi podpirati razvoj domačega gospodarstva. "NKBM želi tudi v obdobju negotovosti na svetovnih gospodarskih trgih ostati pomemben poslovni partner slovenskih podjetij," je poudaril prvi mož banke.

Dobiček banke iz rednega poslovanja je v prvem polletju znašal 11,6 milijona evrov. Čisti dobički iz finančnih sredstev in obveznosti, namenjenih trgovanju, so dosegli 1,8 milijona evrov in že presegajo načrtovano vrednost za letos.

Bilančna vsota banke je konec meseca junija znašala slabih 4,9 milijarde evrov, kar pomeni, da se je v prvi polovici leta povečala za 6,4 odstotka in s tem za 13,4 odstotka presegla načrtovan prirast za leto 2009.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
24. 08. 2009 00.08
KATERI NOVINARJI PA NAJ BRSKAJO ali tistih 571 kateri dobivajo plače in nič ne delajo,takoreči,samo popivajo seveda bo pa v žurnalu objavljeno,in reporterju in še kje,ker prihajajo novi lastniki medijev-PLURALIZEM SE BO ŠIRIL-KONČNO TUDI V MEDIJSKEM PROSTORU
alonsodeportes
21. 08. 2009 15.51
Po mojem mnenju je Toplek dokaj uspešen driektor (Taluma). Predvidevam, da ima Talum še vedno precej neodpalačanih kreditov za modernizacijo Hale C in predvidevam, da ima določen del teh kreditov najetih tudi pri NKBM. Talum je od države prejel subvencije za skrajšani delovni čas in je torej v določenih finančnih težavah (sem pa prepričan, da bo preživel). Ali ne gre za konflikt interesov, da predsednik uprave Taluma postane predsednik nadzornega odbora NKBM? Kosova komisija? In gospodje novinarji a boste kdaj poskusili tudi kaj izbrskati ali pa boste objavljali samo to, kar vam servirajo?
VolilecSI
21. 08. 2009 14.23
Ljubljansko banko imajo sedaj popolnoma v rokah ZARESovci, NKBM pa SD. Ko bi se rdeča tranzicijska oblast vsaj pol toliko trudila pri gospodarstvu kot pri bančništvu danes v Sloveniji sploh ne bi imeli krize.
Buena Vita
21. 08. 2009 11.40
koliko funkcij pa imajo ti supermeni,,zato se pa mafija talko hitro širi pa kdo pravi da ni več komunistov v sloveniji,samo komunj--re so tako piovra navezane eden na druzga
tron3
20. 08. 2009 19.08
Matjaž Kovčič da banka podpira razvoj gospodarska slovenskega, kako pa je potem Šrotu in njemu podobnim posameznikom, da banko skoraj v bankrot spravu
micasaft
20. 08. 2009 16.39
Upam da mi bodo zdaj zrastle delnice,ki niso vredne skoraj nič.Hočem svoj vložek nazaj g.Toplek!!!