Gospodarstvo

Staro-novo vodstvo za Istrabenz

Koper, 12. 05. 2009 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Naloga nove uprave bo ohraniti Istrabenz takšen, kot si ga vsi želimo. Slovenija namreč potrebuje podjetja, ki so potentna, imajo veliko znanja, kapitala in blagovno znamko," meni novi predsednik uprave Topič.

Nadzorni svet Istrabenza je odločitev o predsedniku uprave sprejel soglasno, je po seji povedal predsednik nadzornikov Tomaž Toplak.

Bogdan Topič
Bogdan Topič FOTO: POP TV

Nov predsednik uprave je tako postal zdajšnji član uprave Bogdan Topič, nova člana uprave pa sta zdajšnji predsednik uprave Igor Bavčar ter svetovalec za kontroling v Istrabenzu Rudi Grbec. Enoletni mandat jim začne teči 16. maja.

Nadzorni svet je pri imenovanju nove uprave dosegel polno soglasje, nihče ni bil proti in nihče se ni vzdržal glasovanja, je poudaril Toplak. Novi upravi, ki bo morala vse odločitve sprejemati soglasno, so zaenkrat dali enoletni mandat, zatem pa ga lahko podaljšajo. Nadzorniki so od uprave ponovno zahtevali tudi, naj imenuje prokurista na predlog bank, je dodal Toplak. S takšno odločitvijo so po njegovih besedah izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje pogovorov z bankami upnicami Istrabenza. S tem je prišlo do velikega zbližanja določenih stališč med bankami in družbo, je dejal. Veseli ga tudi, da se poglablja sodelovanje s svetovalcem bank, družbo AT Kearney.

Da so nadzorniki odločitev o imenovanju nove uprave sprejeli soglasno, je dobra novica za skupino Istrabenz, je dodal Topič: "Naloga nove uprave bo ohraniti Istrabenz takšen, kot si ga vsi skupaj želimo. Slovenija namreč potrebuje podjetja, ki so potentna, imajo veliko znanja, kapitala in tudi blagovno znamko, ne le v Sloveniji, tudi v tujini."

Istrabenz bo ohranil staro-novo vodstvo.
Istrabenz bo ohranil staro-novo vodstvo. FOTO: Dare Čekeliš

Istrabenz je skupina podjetij s 4700 zaposlenimi, ki še vedno predstavljajo zdravo jedro slovenskega gospodarstva, kljub težavam, ki smo jim priča v zadnjega pol leta, je poudaril Topič. Pogajanja z bankami upnicami po njegovih besedah tečejo v pravi smeri in prepričan je, da bodo do konca junija našli takšno rešitev za zagotovitev čim hitrejšega prehoda Istrabenza v normalno poslovno stanje, ki bo sprejemljiva tudi za banke.

Topič nima nič proti temu, da Bavčar ostaja v upravi Istrabenza. "Prepričan sem, da bomo v tem letu vsi delali v dobro družbe. Razumeli smo zahtevo bank, da se Bavčar umakne s prvega mesta v sistemu, kar je bilo tudi storjeno," je dejal. Sicer pa se mu zdi prav, da dosedanja uprava na nek način sodeluje pri iskanju dokončne rešitve z bankami. Za katero področje bo Bavčar zadolžen kot član uprave, se še niso dogovorili.

KOMENTARJI (101)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ciklon
13. 05. 2009 14.48
Gnjili politiki in njihovi pomagači. Vse zapreti,odvzeti nakradeno premoženje in jim z zakonom prepovedati še kdaj delati v vlogi kjer je premoženje, ki so ga ustvarile generacije delavcev.
MERCEDESCLK
13. 05. 2009 14.09
sramota za drzavo kao lahko eden ki zapravi toliko denarja se ostane v isti firmi
albo
13. 05. 2009 11.03
VLADA BI MORALA PO HITREM POSTOPKU SPREJETI ZAKON, DA BAVČARJEVA ŽENA, KI JE ZDRAVNICA ODPRE ZASEBNO AMBULANTO IN KASTRIRA MOŽA TER VSE NJEMU PODOBNE, DA SE TAKI PRIMERKI NE BODO VEČ RAZMNOŽEVALI. AL CAPONE JE BIL VAJENEC PROTI TEM NAŠIM VRLIM MOŽEM
cig
13. 05. 2009 10.52
Dinastija gre naprej
dirham
13. 05. 2009 10.19
Resno razmišljam da bi vrnila državljanstvo in odšla daleč stran od te gnile države.Moji otroci ne bodo plačevali požrešnost parih ljudi. Pa še to:Vsem je lahko jasno da naše prelepe države ne vodi Pahor ampak nekaj ljudi ki so s pomocjo vlad veliko nakradli,ki imajo moč izsiljevanja,kakršno se je zgodilo včeraj. Osebno sem zato da gre IB v stečaj,privatna lastnina vseh ključnih igralcev se zarubi in se jih pošlje na DOB.
veljo@email.si
13. 05. 2009 10.12
Red lahko naredijo samo davkoplacevalci na ulicah na grobi nacin...drugace bomo se vedno hlapci ostali in gledali kako nam pred ocmi kradejo!!
boxi
13. 05. 2009 10.08
Že sem mislu , da bojo mal reda naredl.BANDA POKVARJENA.
albo
13. 05. 2009 10.01
PA PRAVIJO, DA JE BIL TITO ZLOČINEC. POGLEJTE TE MLADE FANTKE, KI SE IGRAJO S PREMOŽENJEM, KI SMO GA USTVARJALI LETA IN LETA S SVOJIMI ROKAMI, PA TI PRIDE EN MEDVEDEK IN VOLK, PA TI ZAFURATA VSE, KAR SMO USTVARILI, KO SO BILI ONI ŠE V PLENICAH. sAMO GOVORIMO O PRAVNI DRŽAVI. ČE BI BILA, SE NE BI DELALI DOBESEDNO NORCA IZ LJUDI, KI SO ZARADI NJIH OSTALI BREZ DELA IN PLAČILA, ZATO, DA SE ONI PRESERAVAJO. DRUGJE BI ZA TO ODGOVARJALI, PRI NAS PA JIH NAGRADIJO IN VSEM SE SAMO SMEHLJA, SAJ VEDO, DA JIM NOBEDEN NIČ NE MORE. LJUDJE, KOLIKO ČASA BOMO TO ŠE TRPELI?????
dolzvlado115
13. 05. 2009 10.01
SVINJARIJA.DOMA PA IMAMO 110.000 KOSOV OROŽJA.
bogo19
13. 05. 2009 09.57
Resnično komaj čakam kdaj se bo začel državni udar v naši gnili državi. Mislim da ni več daleč! Takšno gnilobo je potrebno zatret da se ne širi !
xes
13. 05. 2009 09.51
Nateg ... po pricakovanju ...
albo
13. 05. 2009 09.49
SPLOH NE MOREŠ VERJETI, DA SE TO DOGAJA. MENE JAHA RTV ZA 11,00 EVROV, ČEPRAV JE BILA POLOŽNICA CELO 2X PLAČANA, TA BANDA OD BAVČARJA, DO VOLKA IN ŠE VELIKO TEH BARAB, PA IMA VSO PODPORO DRŽAVE IN NIHČE NE ODGOVARJA ZA MILIJARDE EVROV. SAMO TAKO NAPREJ , PRAV DOSTI NAM NE MANJKA, DA POCRKAMO V TEJ NAJBOLJ SKORUMPIRANI DRŽAVI NA SVETU. GOSPOD PAHOR, NE VEM, KDAJ VAM BO ZGINIL NASMEŠEK Z OBRAZA, SAJ JE VSE SKUPAJ ZA ZJOKATI. GROZOTA
Robberto
13. 05. 2009 09.47
Evo, spet poln pametnih komentar! ... Dokler bodo navadni Slovenci tako naprej razmišljali, bo vedno taka razlika med teh tajkuni in ostali ljidi. Dokler boste vi Slovenci samo iskali najlažje pot v življenju: špricanje in plonkanje v šoli in faks itd.; brez zanimanje za službo; izkoriščanje in zlorabljenje delovna mesta; in tako dalje naprej. boste vedno samo "tisti delavci na cesti", in lahko pozabite na višje plače in življenske razmerje, ... IN BODO VEDNO TE TAJKUNI IZ TUJINE ITD. POBRALI VSE. Potrebno je izkoristati vse te priložnosti ker ima ta država in ne samo priteževati za vsak stvar. Sorry za tak komentar, ampak tako je!!
deloholik
13. 05. 2009 09.41
predlagam, da se za Istrabenz naredi nov logotip z kakšnimi rdečimi simboli in sloganom: Sponzorirano od ljudstva...
gepl
13. 05. 2009 09.32
Ja kaj ste pa vi mislal,da bo Bavčar šel na zavod za delo hahah njegove informacije so preveč vredne, da bi ga odstranili ;)
sebo-x
13. 05. 2009 09.31
Slovenija je čedalje večja banana republika, bolj lopovska od naše države je samo še Rusija, pa še tej se vztrajno približujemo...
deloholik
13. 05. 2009 09.28
Slovenija postaja prava parodija na državo..menjam hišo v Ljubljani za kolibo v Severni Koreji...če koga zanima naj se javi....
RADO62
13. 05. 2009 09.23
Istrabenz je še ena iz serije zavoženih komunističnih zgodbic tipičnih za domovino naslednjico nekdanje SFRJ.... Komunistični atek Kosmina, sicer član SD-ja si je zaželel povečeti imperij s pomočjo mladega nadobudneža Bavčarja, člana nekoč mogočne LDS, pa se računica enostavno ni izšla, ker je bazirala zgolj na političnem lobiranju.... Zadeva je bila zasnovana še v časih pokojnega Drnovška potem, ko Bavčar ni bil izbran za njegovega naslednjika so mu nemudoma zrihtali zamenjava za Ropov stolček...... Obstaja sicer še manj verjetna druga plat zgodbe v kateri kot glavni junak nastopa Janša, ki naj bi Bavčarju ta prevzem omogočil, ampak vsi vemo, da je to samo megla za preslepit manj intelektualno podkovane levosučne ovčice.... heh
LEGIOETRANGERE
13. 05. 2009 09.13
LDS ova tajkunska banda dela veselo naprej. Bravo kresalniki.!!
agakhan
13. 05. 2009 09.12
"...Slovenija namreč potrebuje podjetja, ki so potentna, imajo veliko znanja, kapitala in tudi blagovno znamko, ne le v Sloveniji, tudi v tujini..." Nenadomestljiva gospoda verjame samim sebi. Že vidim, kako bodo bleščeče izkoristili Bavčarjevo znanje ustvariti 900 mio. Evrov dolgov. Cilj je verjetno podvojitev te vsotice. To moraš res znati. Kje sta Golobič in Lahovnik? Čakamo izjave!