Gospodarstvo

Telekom: Znani ponudniki

Ljubljana, 01. 10. 2007 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ministrstvo za gospodarstvo je objavilo 15 registriranih ponudnikov za nakup 49,13-odstotnega deleža v Telekomu.

Za Telekom se zanimajo tudi iz Egipta, ZDA, Velike Britanije, Islandije in celo Združenih arabskih emiratov.
Za Telekom se zanimajo tudi iz Egipta, ZDA, Velike Britanije, Islandije in celo Združenih arabskih emiratov. FOTO: POP TV

Komisija za vodenje in nadzor postopka prodaje kapitalske naložbe Republike Slovenije v družbi Telekom Slovenije je prejela 15 vlog za pridobitev statusa registriranega ponudnika za nakup dela državnega deleža v Telekomu.

Med registriranimi ponudniki so tako: Sistema (Rusija), Hrvatski Telekom (Hrvaška), Oger Telecom (Združeni arabski emirati), Skywheeler (Luksemburg), Providence Equity (Velika Britanija), Magyar Telekom (Madžarska), Engrotuš (Slovenija), Macquarie Bank (Avstralija), CEP III/Carlyle (Luksemburg/ ZDA), konzorcij Bain Capital & Axos Capital (Velika Britanija in Nemčija), Apax (Velika Britanija), Skipti (Islandija), Babcock & Brown (Velika Britanija), SAC PCG LLP (ZDA) in Telecom Egypt (Egipt).

Registracija ponudb sodi v prvo fazo prodaje Telekoma, v okviru katere bodo ponudniki do 15. oktobra letos poslali nezavezujoče ponudbe na podlagi prejetega informacijskega memoranduma.

Vsi zainteresirani za pridobitev statusa registriranega ponudnika so morali predložiti obrazec s kontaktnimi podatki in korporacijske dokumente, podpisati pogodbo o varovanju tajnosti podatkov ter plačati 10.000 evrov, ki gredo v državni proračun.

V drugi fazi privatizacije Telekoma bodo nato izbrane registrirane ponudnike povabili k oddaji zavezujočih ponudb na podlagi opravljenega skrbnega pregleda družbe, poročila o prodajalčevem skrbnem pregledu in drugih dokumentov v zvezi s transakcijo. Komisija, ki je poziv objavila skupaj z vlado oz. ministrstvom za gospodarstvo, si sicer pridržuje pravico odločiti se tudi za izvedbo tretje faze postopka, in sicer licitacijo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
02. 10. 2007 23.21
To bodo tako zmučkal, da bo to Tuševo !!!
nintendo64@email.si
01. 10. 2007 16.32
Sami slabi ponudniki. Me prav čudi, da ni kakšnih Skandinavcev, ki bi edini bili sposobni Sloveniji zagotoviti hitrejši napredek. Kontinentalni evropski ponudniki so precej zaostali po tehnologijah, Arabci bi verjetno omejevali vsebine, prav tako Američani in Avstralci. Mogoče bi bilo bolj pametno, da se počaka s to prodajo.
janezgorenc@email.si
01. 10. 2007 14.02
Engrotuš je tudi v igri? Zelo zanimivo. Kaj kdo ve, a njegov tušmobil že deluje? Vem, da je kupil Voljo, toda za mobilno telefonijo ne vem ničesar. Lep pozdrav, Janez
user863
01. 10. 2007 13.51
kje pa so švedi? :P če bi švedi kupil, bi verjetno slovenija še hitreje bila pokrita z optičnimi priklopi in fttn.