Gospodarstvo

Telekom in internet: Teorija je eno, praksa drugo

Ljubljana, 29. 11. 2005 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Telekom Slovenije kljub zagotovilom, da bo razvezavo krajevne zanke opravil v 15 dneh, nekaterim svojim naročnikom, ki želijo naročiti ADSL internet brez ISDN, meče polena pod noge.

Iz dopisa telekomunikacijske družbe T2, ki ga je prejel naročnik Telekomovega stacionarnega telefonskega priključka iz Ljubljane potem, ko je želel skleniti pogodbo o širokopasovnem dostopu do interneta brez Telekomovega ISDN telefona:

"Na podlagi Vaše pogodbe smo pri Telekomu Slovenije d.d. opravili poizvedbe za izvedbo skupnega razvezanega dostopa, ki je predpogoj za zagotavljanje naročenih storitev. Telekom Slovenije je zavrnil vse naše poizvedbe za skupni razvezan dostop z obrazložitvijo, da za vključevanje storitve skupnega razvezanega dostopa naročnikom T-2 trenutno nima ustreznih tehničnih možnosti. Storitev skupnega razvezanega dostopa bo omogočil po postavitvi razcepnikov in izdelavi ustreznih inštalacijskih povezav."

(...........................)

"Glede na dosedanjo prakso Telekoma Slovenije je mogoče pričakovati, da Vam bo skupni razvezan dostop omogočen šele čez nekaj mesecev."

dokument
dokument FOTO: POP TV