Gospodarstvo

Številna podjetja upoštevala sklep vlade

Ljubljana, 24. 04. 2009 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Številna podjetja so upoštevala vladni sklep o uskladitvi plač, ostalim, ki tega še niso naredila, pa je vlada poslala nov dopis, v katerem jih poziva, naj čim prej sporočijo stopnjo usklajenosti.

Gospodarsko ministrstvo je poslalo nov dopis.
Gospodarsko ministrstvo je poslalo nov dopis. FOTO: Tomaž Ungar

Večina večjih podjetij, ki so v pristojnosti gospodarskega ministrstva, je sporočila, da so svoje prejemke uskladili s sklepom, ki ga je vlada sprejela januarja in se nanaša na priporočila predstavnikom države v nadzornih organih gospodarskih družb, katerih večinska lastnica je država. Med njimi so podjetja Gen elektrika, Holding slovenske elektrarne, Pošta Slovenije, Peko in Telekom Slovenije.

Ministrstvo za gospodarstvo je na posamezne družbe v pristojnosti ministrstva namreč poslalo tudi dopis s povzetkom sklepa ter poudarkom, do katerega roka naj bi priporočila iz sklepa realizirali. Ministrstvo je ugotovilo, da je do roka, ki je določen kot rok za obvestilo vladi ali je do uskladitve prišlo, večina podjetij upoštevala vladni sklep. Je pa ministrstvo za gospodarstvo včeraj gospodarskim družbam, ki še niso poslale pisnega obvestila o uskladitvi plač, poslalo nov dopis, v katerem jih poziva, da čim prej sporočijo stopnjo usklajenosti s sklepom in razloge v primeru neusklajenosti.
 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
27. 04. 2009 13.54
JAST SVOJE PREJEMKE LOHKA NA VHODNA VRATA OBESIM,BREZ POMOTE,SAMO ŠTEVILKO,-----DENAR PORABIM IO
minnaema@yahoo.com
24. 04. 2009 22.14
VSI prejemki denarni morajo biti pri Slovencih TRANSPARENTNI pa bo v tej naši državi veliko več reda, in tisti državljani, ko temu nasprotujejo se je potrebno vprašati zakaj ?!
lester1
24. 04. 2009 20.03
raje naj pustijo konkretne plače, samo naj dajo državne firme vodit sposobnim ljudem - ne pa nekim političnim marionetam ko večinoma nimajo pojma, ker je v tem primeru njihova visoka plača še tamanjši strošek ki ga naredijo davkoplačevalcu.
manco-capac
24. 04. 2009 17.21
V dopisu pa je pisalo: če hočete biti jutri še direktorji, si boste plače znižali še za nazaj? HAHAHA