Gospodarstvo

Stavke v Luki Koper ne bo

Koper, 14. 01. 2008 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za torek napovedane stavke žerjavistov pomorskih dejavnosti v Luki Koper in drugih voznikov razkladalnih vozil ne bo.

Med sindikatom žerjavistov in upravo Luke Koper so ves dan potekala pogajanja, na koncu pa so podpisali sporazum, stavko pa odpovedali.

Stavko žerjavistov so odpovedali, ker so se uspeli dogovoriti z upravo Luke Koper.
Stavko žerjavistov so odpovedali, ker so se uspeli dogovoriti z upravo Luke Koper. FOTO: Dare Čekeliš

Kot so sporočili iz Luke Koper, so sindikati z luko podpisali sporazum o sedemodstotnem zvišanju plač za vse zaposlene v luki, žerjavisti in drugi vozniki razkladalnih vozil pa bodo prejeli še dodatek za odgovornost do oseb in okolja v višini 25 odstotkov na osnovno plačo.

Tako je odpadla stavka, ki jo je Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti v Luki Koper napovedal za torek ob 9. uri. Ob napovedi stavke je sindikat zahteval povišanje delovnega mesta upravljalec dvigal ter voznik železniških vozil s sedanjega sedmega v deseti plačilni razred, poleg tega pa še povišanje osnovne plače za vse zaposlene.

Te zahteve so v Luki Koper, ki ima več kot 700 zaposlenih, s finančnega vidika ocenili za nevzdržne. Po njihovem mnenju bi pomenile takojšnjo stagnacijo, so pa dodali, da ne zavračajo stavkovnih zahtev in da so se o njih pripravljeni pogajati.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

urban.tajnsek@siol.net
16. 01. 2008 04.24
fmunih, verjetno imaš polno rit, da tako razmišljaš. podjetja bodo pogrila izgubo distega dne z visokimi dobički, ki jih delajo delavci s premalimi plačami za te dobičke. sovražim takšne teličke kot si ti.
minnaema@yahoo.com
14. 01. 2008 20.09
Plače v Trstu (17 km iz Kopra) so za 40% višje za enako delo- & v dejstvih je INkoherentna logika in antagonizem-žal je tako kakor esplicitirano!
fmunih@email.si
14. 01. 2008 19.27
Naj štrajkajo, podjetje pa naj jih obremeni z izgubo tistega dne!