Gospodarstvo

'Stabilnost in zaupanje v trge'

Sao Paolo, 09. 11. 2008 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Finančni ministri in predstavniki centralnih bank skupine G20 se strinjajo, da morajo storiti vse za povrnitev stabilnosti in zaupanja v svetovne trge.

Na pripravljalnem srečanju, ki je pred sobotnim izrednim vrhom G20 potekalo v brazilskem mestu Sao Paolu, so se finančni ministri in predstavniki centralnih bank skupine 20 najrazvitejših in najhitreje razvijajočih se držav na svetu (G20) strinjali, da morajo storiti vse potrebne korake za povrnitev stabilnosti in zaupanja v svetovne trge.

Udeleženci srečanja so poudarili, da svetovna finančna kriza zahteva globalne rešitve in izrazili pripravljenost na takojšnje uresničevanje ukrepov.
Udeleženci srečanja so poudarili, da svetovna finančna kriza zahteva globalne rešitve in izrazili pripravljenost na takojšnje uresničevanje ukrepov. FOTO: Reuters

Britanski finančni minister Steve Timms je po srečanju povedal, da so se udeleženci strinjali, da je v luči svetovne gospodarske krize potrebna reforma mednarodnih institucij. Čeprav udeleženci niso sprejeli nobenega predloga, pa so v skupni izjavi zapisali, da je v luči krize potrebno pozabiti na politična nesoglasja in storiti vse potrebno, da trgom povrnemo zaupanje in stabilnost ter zmanjšamo tveganje za nadaljevanje krize.

V izjavi so udeleženci srečanja poudarili tudi, da svetovna finančna kriza zahteva globalne rešitve in izrazili pripravljenost na takojšnje uresničevanje ukrepov, ki bi jih na sobotnem vrhu uspeli sprejeti voditelji držav skupine G20. Iz sporočila je moč razbrati široko strinjanje glede odziva na finančno krizo med sodelujočimi ministri, zaradi česar gre od sobotnega srečanja, ki ga bo gostil ameriški predsednik George Bush, pričakovati konkretnejše predloge.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nibo
10. 11. 2008 13.38
Svetovni nateg
tovarna
10. 11. 2008 07.35
in kaj so sklenili prav nič samo ne kup denarja so spet zažrli pa visoke dnevnice so si pisali