Gospodarstvo

Šrot na vrhu pivovarne

Laško, 11. 11. 2005 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boško Šrot prevzema vodenje Pivovarne Laško. Na tem mestu bo zamenjal Toneta Turnška, ki odhaja v pokoj.

Zadnja leta je bil Boško Šrot namestnik direktorja Pivovarne Laško
Zadnja leta je bil Boško Šrot namestnik direktorja Pivovarne Laško FOTO: POP TV

Tone Turnšek se po 24 letih na vodilnem položaju v Pivovarni Laško odpravlja v pokoj. Vodenje družbe bo z 12. novembrom prevzel Boško Šrot, ki je zadnja leta deloval kot namestnik direktorja. Nadzorni svet je Šrota za Turnškovega naslednika sicer potrdil že konec avgusta.

Turnšek je bil zaposlen v Pivovarni Laško 40 let, od tega 24 let kot direktor. Ob prevzemu vodenja pivovarne leta 1981 je ta proizvedla 700.000 hektolitrov piva na leto. Danes skupina Pivovarna Laško, v katero sodijo še Pivovarna Union, Radenska, Fructal, Vital Mestinje in Jadranska pivovara, proizvede pet milijonov hektolitrov pijač in nudi več kot 250 vrst pijač v segmentu piva, pitnih voda in osvežilnih pijač.

Boško Šrot, diplomant Pravne fakultete v Ljubljani, se je rodil leta 1957 v Celju. Med letoma 1981 in 1994 je bil zaposlen na Občini Laško, od takrat pa je že 11 let v Pivovarni Laško.

Skupina, ki sodi med pomembnejše proizvajalce pijač v regiji in EU, bo v naslednjih letih okrepila svoj tržni položaj tako na domačem trgu kot tudi tujih trgih, poudarjajo v Pivovarni Laško.

"Čeprav je slovo od sodelavcev in družbe, ki smo jo soustvarjali vsa leta, težko, odhajam zadovoljen, saj verjamem, da bo Pivovarna Laško v bodoče še boljša in še uspešnejša. Navkljub vsem spremembam na trgu in v okolju družbe, je vsebina ostala ista. To so zaposleni, predani svojemu delu in pripravljeni na bodoče izzive," je ob odhodu povedal Turnšek.

"Pivovarna Laško je danes finančno trdna družba, ki dosega zelo dobre poslovne rezultate. Zavedamo se, da so pričakovanja kupcev, zaposlenih, lastnikov in naših ostalih partnerjev prav zaradi dobrega vodenja pivovarne v preteklosti velika. Naša naloga je, da jim ostanemo ugleden partner in da kot vodilna družba v skupini slovenskih proizvajalcev pijač okrepimo svoj tržni položaj," je dodal novi direktor Pivovarne Laško.