Gospodarstvo

Sodelovali bodo vsi povabljeni

Ljubljana, 30. 09. 2005 07.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri dokapitalizaciji Mercatorja bodo sodelovali vsi povabljeni - KAD, SOD, KD Group in vodilni zaposleni v družbi.

Sredstva od dokapitalizacije bodo namenili za razvoj
Sredstva od dokapitalizacije bodo namenili za razvoj FOTO: POP TV

Sredstva iz dokapitalizacije v višini 24,4 milijarde tolarjev bo "najboljši sosed" uporabil za že izveden nakup Ere Tornado na Hrvaškem in lokacije v Skopju ter za nadaljnji razvoj. Plačilni pogoji za dokapitalizacijske vložke bodo odvisni od datuma plačila. Vsi tisti, ki bodo znesek plačali pred 31. oktobrom letos, bodo za delnico odšteli dogovorjenih 38 tisoč tolarjev, pozneje pa se bo cena zvišala za pet odstotkov oziroma za stroške obresti.

Spomnimo:

Dokapitalizacijo Mercatorja je v višini 24,4 milijarde tolarjev sredi julija odobril nadzorni svet družbe. Nadzorniki so na predlog uprave k dokapitalizaciji povabili KAD, SOD, KD Group in vodilne zaposlene v družbi. KAD in SOD sta se sicer konec avgusta umaknila iz lastniške strukture največjega slovenskega trgovca. Svoje deleže sta po ceni 38 tisoč tolarjev za delnico prodala Istrabenzu oziroma Pivovarni Laško.

Istrabenz je z nakupom 15,34 odstotka delnic Mercatorja pridobil tudi možnost potencialnega nakupa delnic, pridobljenih v dokapitalizaciji Mercatorja s strani KAD. SOD, ki je Pivovarni Laško prodal 13,74-odstotni delež, pa se je s pogodbo zavezal sprejeti ponudbo Mercatorja in v postopku dokapitalizacije vplačati delnice Mercatorja, ki se jih je Pivovarna Laško zavezala kupiti.

SORODNI ČLANKI