Gospodarstvo

Skupščina Palome bo 12. maja

Sladki Vrh, 12. 04. 2008 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupščina Palome, na kateri bodo delničarji odločali o novih nadzornikih in odpoklicu sedanjih, bo 12. maja.

Na skupščini družbe, ki bo 12. maja, bodo delničarji na zahtevo Kapitalske družbe in Slovenske odškodninske družbe odločali o povečanju števila nadzornikov s šest na devet.

Palomina skupščina bo 12. maja.
Palomina skupščina bo 12. maja. FOTO: POP TV

Skupščina se bo seznanila z odstopno izjavo Igorja Hustiča, na podlagi katere mu mandat v nadzornem svetu preneha z dnem skupščine, ter z obvestili o odstopu delavskih predstavnikov v nadzornem svetu, Karla Ferka in Tomaža Komana. Delničarji bodo glasovali o predlogu, da se odpokličejo Danilo Marin, Bojan Peče in Zvonka Novak Habot.

Po predlogu uprave se za nove člane nadzornega sveta, predstavnike delničarjev s štiriletnim mandatom, izvolijo Bojan Peče, Zvonka Novak Habot, Danilo Marin, Lovrencij Galuf, Krešo Šavrič in Simon Černetič. Mandat prvih štirih bo začel teči dan po skupščini, preostalih dveh pa z dnem vpisa razširitve nadzornega sveta kot tudi ostalih predlaganih sprememb statuta v sodni register.

Po pisanju časnika je Marinova ponovna kandidatura presenetljiva, saj sedaj opravlja nalogo predsednika uprave družbe in bi tako nadziral samega sebe. Po zakonu je sicer mogoča enoletna zamrznitev nadzorne funkcije, če član prevzame vodenje podjetja, vendar je ponovno podeljevanje nadzorniške naloge v tem primeru po mnenju poznavalcev nesmiselno in nenavadno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.