Gospodarstvo

Simobil z višjimi prihodki

Ljubljana, 16. 11. 2005 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi nove definicije aktivnih uporabnikov ima mobilni operater nižji tržni delež, zato pa višji dobiček.

Predsednik uprave Simobila Zoran Thaler
Predsednik uprave Simobila Zoran Thaler FOTO: POP TV

Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil, ki sodi pod okrilje avstrijskega Mobilkoma, je v letošnjem tretjem četrtletju ustvaril 27,9 milijona evrov prihodkov. To je za 9,8 odstotka več kot v enakem obdobju leto poprej, je razvidno iz devetmesečnih poslovnih rezultatov, ki jih je objavil Telekom Austria, pod okrilje katerega sodi Mobilkom.

Simobilov dobiček iz poslovanja se je v primerjalnem obdobju zvišal za 21,4 odstotka na 3,4 milijona evrov. V prvih devetih mesecih je Simobil sicer ustvaril 73,2 milijona evrov prihodkov, kar predstavlja 11,9-odstotno rast, in sedem milijonov dobička iz poslovanja, kar je za 150 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Telekom Austria sicer v delu, ki se nanaša na Simobil, še pojasnjuje, da je slovenska agencija za pošto in elektronske komunikacije z julijem uvedla novo definicijo aktivnega uporabnika mobilne telefonije.

Zaradi tega je Simobil ob koncu septembra zabeležil 349.000 uporabnikov, medtem ko jih je ob koncu septembra lani imel 363.000. Simobilov tržni delež se je zaradi tega ob koncu letošnjega tretjega četrtletja znižal. Znašal je namreč le 22,1 odstotka, medtem ko je ob koncu tretjega trimesečja lani še znašal 23,4 odstotka.