Gospodarstvo

Šikaniranje v Palomi?

Ljubljana, 12. 02. 2008 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Sveta delavcev Palome, ki je opozarjal na nepravilnosti v podjetju, je dobil izredno odpoved zaposlitve.


KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pkorosec
14. 02. 2008 08.58
No, dejstvo je, da je Paloma v finančnih težavah, že vse od osamosvojitve naprej, nakar je so vlade (tako prejsne, kot zdajsne) v upravo in nadzorne svete filale svoje "strokovnjake", da so ven pokradli kar se pokrasti da. Kar pa se danes dogaja pod NSi upravo, pa presega vse meje, celo meje kapitalisticnega ropstva. Je tudi cudno to, da so v tovarni na visja mesta napredovali tisti, ki so clani SDS? Da delovodja v sektorju vzdrzevanja postane zelenec s SDS izkaznico? Tomi.passion ti pa pozdravi svoje strankarske kolege, ker ste vsi za v en koš. Le nakladat znate in kazat s prstom na druge. Tale uprava je za en totalen drek in upam, da se je Paloma ne bo le resila, ampak da jih bo zaradi gospodarskega kriminala tudi spravla za resetke. Ze vrabcki civkajo o potrebi po reformaciji tehnologije in izdelkov samih, a uprava za to ne odobri sredstev, medtem ko jih za svoje zepe in zepe strankarskih kolegov vedno najde. Zavedajte se ze, da vecina prebivalstva v sladkem vrhu in okoliskih krajih, zivi izkjljucno zaradi Palome. Kaj bodo brez nje? Socialna bomba! Paloma je lahko delovala uspesno 125 let s kakovostnimi izdelki, pol pa pride kapitalizem s svojiim "strokovnjaki" in jo izmozga. Bravo. Aja pa, kreteni tipa passion in še drugi .... ne to razumet spet kot napad izkljucno le na NSi in SDS. Saj SLS in LDS sta s svojjimi strokovnjaki tudi izmozgala Palomo, v stilu "kaj nam pa morete". Ampak to kar se pa danes dogaja .... kdaj bo folku ze koncno prekipelo?
tadeja.krapez@gmail.com
14. 02. 2008 08.27
Revež prav smilite se mi, ubogi ste, upam, da imate koga od bližnjih, da vam pomaga, ko se vam megli um. Pametni, pa se takrat umaknej in s takimi ljudmi ne komunicerajo, ker jim ni pomoči.
m&k
14. 02. 2008 07.56
tadeja.krapez! Ooo, potem pa tako povej, da si simpatizerka cerkve in njim podobnih..vam je treba pomagati, še prekmalu vas bo doletela realnost, še malo počakaj :)
kawasakimen
13. 02. 2008 16.13
Zmeraj sem vedel iz kaksnega testa je tisti Argentinec,ki zagovarja Marinota in Pergarjevo in vsi so se v isti stranki. Zamislite se malo kdo nam vlada.
bucymd
13. 02. 2008 16.01
in taki hodijo vcrekev!!!
tadeja.krapez@gmail.com
13. 02. 2008 15.44
m§k Mogoče je pa obratno. Sicer pa blagor ubogim na duhu, kot je m§k saj ne ve kaj govori.
m&k
13. 02. 2008 15.02
tadeja.krapez! Vidim, da si vzela samo par besed iz mojega razmišljanja, torej preberi vse in potem komentiraj...pa še dobro da te ne vidim v obraz!
exim@t-2.net
13. 02. 2008 08.38
Za to novico velja enak komentar z moje strani, kot sem ga napisal za novico o Muri. Dragi SvetnakanaluA-prav smilite se mi, ker morate delati tako, kot vam naročajo politkomisarji. Svojo oglavo pa uporabljate zgolj za okras in sestavni del svojih teles.
tadeja.krapez@gmail.com
13. 02. 2008 08.07
m§k Kako bi bilo na svetu luštno, da bi nekomu kaznivo dejanje lahko dokazali že po obrazu, kajne m§k. Sploh ne bi bilo potrebno ne sodišča, ne odvetnikov, samo pogledal bi obraz, pa bi bil človek z takim obrazom, kot ga ima Pergarjeva že kriv. KAKŠNI KRETENIZMI:
m&k
13. 02. 2008 07.39
Neverjetno res, pa kako je to sploh mogoče ????? Ma res mi ni jasno, kako si je mogoče tako zatiskati oči, ko so pa številke poslovanja in raznih drugih razsipnih storitev ZELO JASNE, pa se še vedno nič ne zgodi ??? Pa že po obrazu se tistem dvema šefoma vidi, da nimata pojma o ničemer haloooooooooooo, potem pa si dovolita dati delavcu še izredno odpoved....tukaj se lomi človeški razum...le naj se pazita, da ne bo kdo vzel usodo v svoje roke, tanka je linija med razumom in blaznostjo!!!
siFBI
13. 02. 2008 07.36
Nevem zakaj imate toliko proti novinarjem? Edino oni si upajo javno spregovoriti o nepravilnostih v podjetjih pa naj bojo levi ali desni. Če nebi bilo njih bi verjetno bilo v Sloveniji 100 miljarderjev in 2mil revežev ter skorupirana vlada. Zato novinarji kar tovčite in razkrivajte vse lumparije v gospodarstvu in politiki.
andrija_posavec@t-2.net
13. 02. 2008 06.00
Čudno kako se nekateri ljudje sprenevedajo,ko berem spodnje komentarje,da ti pri nekateri postane slabo,da so novinarji nepisemi,žalostno je da to ena oseba izjavi,vidi se da trobi v isti rog kot vlada,utišati sedmo silo da se čim manj izve za njene nepravilnosti in nas pahniti v 18.st.Kar pa se gre "PALOME",ne vem ali je možen ker tako odpust predsednika sveta delavcev,tukaj naj mu stopijo ob stran vsi zaposleni,kateri tudi lahko zahtevajo odstop sedanjega vodstva,tomi-passion,vidi se da pihate v isti rog kot vlada,ljudje so siti že te oblasti,katera šinfa komuniste a oni so še slabši,žepe si polnijo sedaj pred volitvami,cerkvi dajo vse,reveži pa,275.000 živi pod socialnim pragom,tukaj se raje vprašajte ali se tu spoštuje resolucija ZN o človekovih pravicah in Ustava RS??? Lep pozdrav!
Fancy.alien
13. 02. 2008 01.28
tomi.passion...najbrž ne veš, da predsednik sindikata NE MORE IN NE SME dobiti odpoved po našem zakonu in ga zakon ščiti. Sedaj bo lepo vložil tožbo in jo tudi dobil..pa še boljšo službo v firmi na koncu medtem ko volilni bodo morali peljati. Lepo da se nekaj dogaja...sprejeti morajo samo še zakon, da tisti ki zafura firmo ne more vsaj 10 let delovati drugje kot na kasni metli in pometat ceste. MARŠ pa taki politiki!!!
hambo@email.si
13. 02. 2008 00.25
tomi.passion - MA KJE ŽIVIŠ,... ENKRAT SE VSA POLITIKA NAHA... IN TAKO SE NAJ TUDI TVOJA, IN PA VSEH TEBI PODOBNIH. VERJAMEM, DA SE PREDSEDNIK SVETA DELAVCEV, KI SE JE IZPOSTAVIL NIMA NOBENE ZVEZE S POLITIKO, NE S TO, NE S PREJŠNJO, NE Z BODOČO... AMPAK JE SAMO ŽELEL OPOZORITI NA NEPRAVILNOSTI. Mar nekateri res ne razumete, da lahko nekateri delujejo tudi izven političnih okvirjev.
tadeja.krapez@gmail.com
12. 02. 2008 23.29
Ta Korotan naj gre na najbližnjo policijsko postajo in bodo skupaj s policisti napoisali ovadbo ,če ima v posesti dovolj dobre dokaze, potem pa naj zadevo prevzamejo organi pregona. Ne pa da preko neizobraženih novinarjev na Svetu nekaj čveka tja v tri dni in mu potem nihče ne verjame.
mac4_m
12. 02. 2008 22.56
Minister Bajuk je zahteval petletno dokumentacijo o poslovanju Palome. Tule se bo najbolje preverila verodostojnost vladajočih. Ali bojo spregledali 'svojim' kriminal in pometli pod preprogo ali bojo poskrbeli, da bojo kriminalci preganjani in kaznovani...V Palomi se znajo odločit naslednje volitve..
ping
12. 02. 2008 22.06
Točno tako koni9. Nekateri očitno še vedno ne razmišljate s svojo glavo in stvarem verjamete glede na politično pripadnost. To je totalna bedarija. Sej so vsi politiki pokvarjeni, tako se lahko na volitvah odločimo samo za najboljšega med najslabšimi. Ta dva iz Palome, ki sta mimogrede še člana NSi, bi blo pa treba zapret, ker sta pokradla tolikšne količine denarja, da is jih mi "navadni smrtniki" oz. srednji sloj sploh ne moremo predstavljati.
jansa-arms
12. 02. 2008 21.30
PASJI tonček: ta firma je bila med najboljšimi preden se je argentinc prislinu!
tomi.passion@gmail.com
12. 02. 2008 20.58
Zakaj pa ta človek ni opozarjal na nepravilnosti pod prejšnjimi vladami? Večina podjetij, ki se oglašajo sedaj, so živela na robu propada in v težkih razmerah že prej, a se ni nihče upal tega povedati. Jasno. Levica je bila na vladi, levica je imela posledično v roki gospodarstvo in sindikate, torej obe strani, da o medijih ne govorimo.Od tu naprej je zgodba jasna. Človeka so še predolgo držali na delovnem mestu. Plačo vleče, da dela, a ne zdrahe.
Boštjan Grafenauer
12. 02. 2008 20.48
imajo preveč dela z zidarjem, da bi se spuščali v take malenkosti