Gospodarstvo

Seznam še letos?

Ljubljana, 11. 11. 2005 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dokončen seznam privatizacije bo znan pred koncem tega leta, obljublja finančni minister Andrej Bajuk.

Bajuk je napovedal še dve skupini za privatizacijo
Bajuk je napovedal še dve skupini za privatizacijo FOTO: POP TV

Minister za finance Andrej Bajuk je potem, ko je vlada v četrtek ustanovila delovne skupine za pripravo predlogov privatizacije Telekoma Slovenije in Nove Kreditne banke Maribor (NKBM), umika KAD in SOD iz upravljanja v podjetjih ter privatizacije na področju energetike, danes napovedal še ustanovitev skupine za nadaljnjo prodajo Nove Ljubljanske banke (NLB) in privatizacijo Zavarovalnice Triglav.

"V okviru predlogov odbora za reforme, ki jih je vlada že sprejela, je tudi to, da bomo v najkrajšem času in še pred koncem letošnjega leta dobili dokončen program za privatizacijo, ne samo za NLB, tudi za NKBM, Telekom in za odprta vprašanja, ki se nanašajo na Zavarovalnico Triglav," je povedal Bajuk.

Kot je dejal, sta v četrtek predsednik vlade Janez Janša in član uprave skupine KBC Andre Bergen govorila o možni prihodnji lastniški strukturi NLB. Na sestanku, kjer sem bil navzoč tudi jaz, sta obe strani predstavili svoje želje in poglede, zato ne moremo pričakovati, da bi bila odločitev o tem sprejeta, preden bodo ustanovljene komisije, predvsem glede NLB, je pojasnil Bajuk. Ob tem je spomnil, da morajo delovne skupine svoje predloge predložiti vladi najpozneje do 23. decembra.