Gospodarstvo

Servier toži Krko

London, 31. 07. 2006 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoska in britanska podružnica farmacevtske družbe Servier tožita Krko zaradi domnevne kršitve patenta.

Krka naj bi kršila patentne pravice.
Krka naj bi kršila patentne pravice. FOTO: POP TV

Družbi Les Laboratoires Servier iz Francije in Servier Laboratories of Fulmer Hall iz Velike Britanije sta prejšnji petek na sodišču v Londonu zoper novomeško Krko in njeno hčerinsko družbo Krka Polska vložili tožbo. Z njo zatrjujeta, da Krka krši patent, katerega predmet je postopek pridobivanja ene od vmesnih spojin aktivne učinkovine perindopril, je Krka objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Krka je omenjeno tožbo ocenila kot neutemeljeno. Kot navajajo v novomeški družbi, so njihovi izdelki z učinkovino perindopril proizvedeni po neodvisnem postopku in imajo lastnosti, ki ne kršijo omenjenega patenta na področju Velike Britanije.

Krka Polska ima dovoljenje za promet prodaje izdelkov z učinkovino perindopril v Veliki Britaniji, vendar doslej izdelkov z aktivno učinkovino perindopril tam ni prodajala. Začetek prodaje je Krka načrtovala v začetku avgusta. Krka Polska je zdaj prodajo navedenih izdelkov zadržala in skupaj z matično družbo Krka zadevo še preučuje.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrbeanmladen@yahoo.co.uk
01. 08. 2006 10.52
Dajmo Krka naša!!!