Gospodarstvo

Se Lahovnik vpleta v Hit?

Anhovo, 15. 06. 2009 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Minister Lahovnik pravi, da na čelu Hita ne more biti nekdo, ki ne razume širše vpetosti Hita v razvoj slovenskega turizma. Vodja nadzornikov pa to razume kot vpletanje v izbiro prvega moža.

Nadzorniki Hita bodo z izbranim kandidatom za predsednika uprave družbe – neuradno je to Drago Podobnik – v sredo znova usklajevali pogodbo o zaposlitvi. Na čelu Hita ne more biti nekdo, ki ne razume širše vpetosti Hita v razvoj slovenskega turizma, je dejal gospodarski minister Matej Lahovnik.

Družbe Hit ne more voditi nekdo, ki stavi le na igralništvo, ne razume, da je vloga Hita tudi vlaganje v turizem, je danes na srečanju primorskih gospodarstvenikov v Anhovem povedal Lahovnik. "Od novega vodstva Hita pričakujem, da bo dalo pomemben poudarek tudi turizmu kot enem izmed stebrov razvoja Hita. To je pomembno ne le za severno Primorsko, ampak za turizem v Sloveniji. Pričakujem, da bo turizem v strategiji Hita dobil osrednje mesto," je poudaril.

Se minister Lahovnik vpleta v izbor predsednika uprave Hita?
Se minister Lahovnik vpleta v izbor predsednika uprave Hita? FOTO: Dare Čekeliš

Minister sicer konkretnega imena ni navedel, so pa mediji pred časom poročali, da naj bi Podobnika zanimal le razvoj igralniške dejavnosti v Hitu. "Če kdo razume, da je Hit samo igralni salon, se zelo moti. Nadzorni svet bo pač moral ukrepati, če strategija ne bo taka, kot mora biti," je dejal Lahovnik in spomnil, da je zaradi načina izbire novega predsednika uprave iz nadzornega sveta Hita odstopil Marko Jaklič.

Gre za vpletanje v izbiro predsednika uprave?

Po njegovem odstopu Hitove nadzornike zdaj vodi predstavnik lokalnih skupnosti Andrej Miška, ki je ministrovo mnenje razumel kot vpletanje v izbiro prvega moža Hita. "Zelo nerodno je, da minister ocenjuje izbiro kandidata za predsednika uprave Hita iz časopisnih člankov in poročil novinarjev, brez da bi se informiral pri nadzornikih, kako so potekali pogovori, kakšen je program kandidata in kako misli voditi družbo," je ministru na 14. srečanju primorskih gospodarstvenikov odgovoril Miška.

Prepričan je namreč, da so izbrali pravega kandidata, ki odgovarja na vse dileme Hitovega razvoja, in sicer ne le kot igralniškega centra, ampak tudi kot nosilca turizma v Sloveniji. "Mislim, da bomo v sredo zaključili z izbiro predsednika uprave. Tako ali drugače," je povedal Miška.

Po njegovih besedah se kandidat in nadzorniki še niso dokončno dorekli vseh podrobnosti glede pogodbe, a ni nič spornega, saj se razhajajo le v nekaterih podrobnostih. V sredo bodo sicer obravnavali tudi letošnje poslovanje družbe in skupine Hit. Razmere niso rožnate, vendar ne niti tragične, a zahtevajo skrb nadzornikov, je pojasnil. Podatka o milijonu evrov izgube ni želel komentirati, poudaril pa je, da odpuščanja zaposlenih zaenkrat ni bilo.

Sicer pa sta tako Miška kot Lahovnik zanikala, da bi pri izbiri prvega moža Hita šlo za spor med SD in Zares. "To so popolni nesmisli ... Ne gre za nikakršen političen ping pong znotraj strank koalicije. Hit je preveč pomembno podjetje za severno Primorsko, da bi se lahko politika z njim igrala, tudi lokalna," je odvrnil minister.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andreja2008ab
16. 06. 2009 11.50
ja, po poleltju bo pa vse ql.....
vanili
16. 06. 2009 10.10
golobič pa je jezen na njega, ker mu ni dal podpore!
djdj
16. 06. 2009 05.12
In odšli bodo na počitnice ker so se preveč spotili.
Buena Vita
15. 06. 2009 23.39
NAJ PROSI PEČEČNIKA ZA RECEPT KAKO SE DELA,BIMBO NESPOSOBNI ALI BO POTAJKUNIL IGRALNICE--ZDEJ KO SO VSE POKRADLI ,LOHK
Prvo Borec
15. 06. 2009 21.49
Kaj pa dela minister, če nič ne sme delati ??
fenomenhehe
15. 06. 2009 18.31
je že pravi in pameten dečko...
Dragon_13
15. 06. 2009 16.03
Poba se spozna na državno srebrnino, on se lahko vpleta ...