Gospodarstvo

Se bo revizija Luke Koper začela v ponedeljek?

Koper, 22. 06. 2009 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Revizorji bi se lahko revizije poslovanja Luke Koper lotili že v ponedeljek. Predstavniki revizorske hiše PWC so že bili na pogovorih pri predsedniku uprave.

To, da ima velik del dokumentacije policija, naj ne bi oviralo revizorjev.
To, da ima velik del dokumentacije policija, naj ne bi oviralo revizorjev. FOTO: Dare Čekeliš

Na pobudo predsednika uprave Luke Koper Gregorja Veselka so se na sedežu družbe danes oglasili predstavniki revizijske hiše PricewaterhouseCoopers (PWC) iz Ljubljane, ki je bila na zadnji skupščini delničarjev marca letos izbrana za izdelavo posebne revizije poslovanja družbe v zadnjih petih letih, so sporočili iz Luke Koper.

Nadzorni svet družbe je namreč na seji prejšnji teden imenoval posebno komisijo NS, ki bo spremljala delo revizorjev in s tem odpravil še zadnjo oviro za začetek dela. Treba je le še podpisati pogodbo, ki pa jo mora v imenu družbe podpisati nadzorni svet. Na pobudo predsednika uprave bo pogodba pripravljena do sredine seje NS in Veselko pričakuje, da jo bodo nadzorniki potrdili pod točko razno, so zapisali v sporočilu za javnost.

Predstavniki PWC so danes po navedbah podjetja že opravili razgovore s člani uprave družbe in potrdili, da v kolikor bo pogodba podpisana, lahko z delom začnejo že v ponedeljek, Veselko pa je na sestanku izpostavil dejstvo, da je velik del dokumentacije, ki se nanaša na delo revizorjev, na Policijski upravi v Kopru, vendar, kot so zagotovili predstavniki PWC, naj to ne bi predstavljalo ovire za njihovo delo.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
23. 06. 2009 19.43
tuje so z kaslcev a je 571 novinarjev preverilo koga-kaj-kje-komu_zakaj-čemu----koliko denarja 571 bleferjev stavka,,,,tako kot mafijski sodniki
laufer
23. 06. 2009 09.28
Zakaj najemati tuje revizijske hiše, če so domače boljše!?
Buena Vita
22. 06. 2009 15.32
GOLOBIČ LAŽE IN KRADE
Leandra
22. 06. 2009 14.50
Ljubljančani spet kradejo da se kar kadi..???
Leandra
22. 06. 2009 14.28
Ljubljana in ža.barji spet Haračijo...