Gospodarstvo

Schollmayer z mesta direktorja Bofexa

Ljubljana, 27. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Direktorja podjetja Bofex Jurija Schollmayerja bo na čelu družbe nadomestil Aleš Kukovičič. Schollmayer, tudi ustanovitelj podjetja Bofex, se bo v prihodnosti posvetil predvsem širitvi blagovne znamke na tuje trge in širjenju poslovne mreže v Avstriji, na Hrvaškem in v drugih državah.

Jurij Schollmayer
Jurij Schollmayer FOTO: POP TV

Odslej bo Schollmayer večino svojega delovnega časa preživel v Avstriji. Bofex ob zamenjavi vodstva ne bo spreminjal načrtov, delovanja in poslovanja podjetja. Bofex, ki je v skupini Merkur, ima po 10 letih 40-odstotni tržni delež, po vsej Sloveniji pa zabavno elektroniko prodaja v več kot 30 prodajalnah.

Kot je znano, je ljubljanski BOF, ki je poleg Big banga tudi v lasti Bofexa, 23. maja na Dunaju odprl novo poslovalnico BOF City Center, v katerem bo zaposlitev dobilo 55 ljudi. Za center v samem središču Dunaja so namenili tri milijone evrov. BOF je prvo veliko poslovalnico v tujini odprl že oktobra lani, in sicer v Gradcu, letos pa nameravajo vstopiti tudi na hrvaški trg. V Zagrebu bi naj še pred koncem letošnjega leta zrasel doslej največji trgovski center BOF.