Gospodarstvo

Revizija Palome v roke Ernst&Younga

Sladki Vrh, 16. 02. 2008 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet Palome je na izredni seji odločil, da bo revizijo poslovanja opravila revizorska družba Ernst&Young.

Nadzorni svet Palome, ki mu predseduje Bojan Peče, je imenoval izvajalca posebnega pregleda poslovanja družbe v obdobju zadnjih petih let, ki ga predlagata Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba (Sod). To je revizorska družba Ernst&Young.

Pregled in analiza ekonomskega in pravnega vidika poslovanja družbe se bosta opravila za obdobje vsaj petih let, rezultati analize pa bodo podlaga za nadaljnje odločanje.
Pregled in analiza ekonomskega in pravnega vidika poslovanja družbe se bosta opravila za obdobje vsaj petih let, rezultati analize pa bodo podlaga za nadaljnje odločanje. FOTO: Kanal A

Posebno revizijo poslovanja sta predlagala Kad in Sod, ki sta v sredo nadzornikom Palome poslala predlog o imenovanju revizorja. Sklada sta se za revizijo odločila, ker sta "iz medijev dobila informacije, ki zbujajo sum, da je pri poslovanju družbe v zadnjih petih letih prišlo do morebitnih nepravilnosti, zato jih je potrebno nemudoma preveriti".

Med nadzorniki Palome ne bo več Igorja Hustiča, ki je prevzel vodenje Tovarne olja Gea iz Slovenske Bistrice. Novega člana nadzornega sveta bo imenovala skupščina delničarjev Palome na naslednji seji. Do tedaj pa ima nadzorni svet štiri člane - poleg Pečeta so nadzorniki še Zvonka Novak Habot, Tomaž Koman in Karel Ferk.

S pomočjo revizije poslovanja bosta delničarja lahko presodila, ali so očitki vodstvu družbe Paloma upravičeni ali ne. Na osnovi rezultatov pregleda poslovanja se bosta Kad in Sod odločila za morebitne nadaljnje ukrepe v Palomi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivo55
17. 02. 2008 17.15
Adijo rabati!!!!