Gospodarstvo

Prva odpuščanja v Drogi Kolinski

Ljubljana, 08. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V kadrovski službi Droge Kolinske bodo danes začeli individualne razgovore z delavci, ki jih nameravajo odpustiti med prvimi.

Sedež Droge Kolinske v Ljubljani
Sedež Droge Kolinske v Ljubljani FOTO: POP TV

V tem tednu bodo tako prvim od 146 delavcev, ki jih bodo v Drogi Kolinski po programu razreševanja presežnih delavcev odpustili do konca letošnjega leta, začeli osebno vročati odpovedi.

"O točnem številu delavcev, ki bodo odpuščeni ta teden, še ne moremo govoriti, saj si bodo v kadrovski službi za vsakega delavca vzeli čas za individualni razgovor," je pojasnila direktorica odnosov z javnostmi v Drogi Kolinski Polona Vagaja.

Za 29 varovanih delavcev, kot so invalidi, starejši in sindikalni zaupnik, bodo v Drogi Kolinski poiskali drugačne rešitve. "Ti delavci, kljub temu, da sicer izpolnjujejo kriterije za odpustitev, nikakor ne bodo dobili odpovedi, saj bi bilo to v nasprotju z zakonom," je dejala Vagaja.

Uprava družbe in sindikat sta 23. junija sklenila dogovor o kriterijih in merilih za določanje presežnih delavcev. Nova sistemizacija in pospeševanje procesa odpuščanja delavcev je posledica združitve izolske Droge in ljubljanske Kolinske.

Novo združeno podjetje je postalo največje slovensko živilsko podjetje z okrog 1900 zaposlenimi. Po načrtih naj bi podjetje letno ustvarilo 50 milijard tolarjev prihodkov od prodaje in več kot dve milijardi tolarjev dobička.

SORODNI ČLANKI