Gospodarstvo

Prodaja Jadranske pivovarne?

Laško, 24. 04. 2009 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

''Pivovarna Laško se pogaja s potencialnimi kupci o prodaji Jadranske pivovarne in ni sprejela odločitve o likvidaciji,'' so sporočili nadzorniki.

Nadzorni svet Jadranske pivovarne, v kateri ima Pivovarna Laško 99,1-odstotni delež, ''ni sprejel nobene odločitve, ki bi bila podlaga za začetek likvidacijskega postopka''. Pivovarna Laško se pogaja s potencialnimi kupci o prodaji celotnega deleža, dokončnega dogovora pa še ni dosegla. ''Po zaključku dogovorov bomo sprejeli odločitve pristojnih organov odvisne družbe, o tem pravočasno obvestili javnost,'' so sporočili.

Pivovarna Laško naj bi prodajala "hrvaško sestro".
Pivovarna Laško naj bi prodajala "hrvaško sestro". FOTO: Reuters

Pivovarna Laško je v četrtek sporočila, da Jadranska pivovarna v zadnjih letih ni dosegala zastavljenih ciljev, vodstvo družbe pa v sanacijskem programu še vedno išče možne ustrezne rešitve za pivovarno. Ko bodo znane, jih bodo predstavili lastniku podjetja in zaposlenim, so poudarili.

Po pisanju hrvaškega časnika Slobodna Dalmacija je prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot direktorju Jadranske pivovarne Tomažu Udrihu naročil, naj skliče skupščino delničarjev družbe in pripravi potrebno dokumentacijo oziroma sprejme odločitev o likvidaciji podjetja. ''Zaposleni v Jadranski pivovarni z odločitvijo Pivovarne Laško niso zadovoljni, zato se je podjetniški sindikat odločil, da sredi prihodnjega tedna sproži stečajni postopek družbe. Na ta način bi namreč ohranili delovna mesta, saj skozi stečajni postopek podjetje še naprej lahko posluje.'' Uprava pivovarne je po pisanju časnika vsem svojim kupcem oziroma trgovskim verigam poslala obvestilo, da od 1. maja letos Jadranska pivovarna ne bo več proizvajala piva.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manco-capac
24. 04. 2009 17.19
Sanader, naredi enkrat nekaj pametnega in razlasti Šrota, če ga pri nas ne upajo!
PALAGRUŽA
24. 04. 2009 16.54
Imeti pivovarno v srcu dalmacije -SPLITU in jo prodati, potem vedite, da vas kuzla lize posteno! Fantje priznajte, da ste NESPOSOBNI voditi podjetje! SROT in UDRIH kaj pa zdaj? kako si bosta poravnala medsebojne pufe? A? Vse se VE!
Xspot
24. 04. 2009 15.48
Laško zapira Splitsko pivovaro, ker ni dosegla zastavljenih ciljev. Kakšnih ciljev? Laško vendar ni kupilo Splita, da bi pomagalo Hrvaškemu gospodarstvu, investicije v njihov sistem so znašale le nekaj mio evrov. Kupili so jih zato, ker so si tako poceni odprli vrata na hrvaško, herceg bosno in kosovo, kjer so prodajali naše pivo, ne hrvaško (pa še kaj drugega). Sadar in ekipa so imeli samo en cilj, izkoristiti vojno in razmere, da obrnejo čimveč keša, dokler bo šlo, pri čemer so jim očitno pomagali Hrvati in se niso mešali v njihov "delež".