Gospodarstvo

Prepoved za Atom

Ljubljana, 09. 12. 2005 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Atomu, ki je preko elektronske pošte pozival k sodelovanju, so prepovedali sklepati pogodbe v imenu Vzajemne.

Vzajemna je prejela sklep Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki podjetju Atom zavarovalno zastopanje nalaga takojšnje prenehanje sklepanja pogodb o poslovnem sodelovanju, v katerem bi se navajalo ime zdravstvene zavarovalnice Vzajemna. Podjetje po navedbah Vzajemne na študentskih servisih, na ulici in preko elektronske pošte novači agente, ki jim v podpis ponuja pogodbo o sodelovanju, v kateri navaja, da gre za "pobiranje obvestil za Vzajemno zdravstveno zavarovalnico", in za to obljublja plačilo.

Vendar pa Vzajemna s podjetjem Atom ni sklenila nikakršnega dogovora o tem in s podjetjem ne sodeluje, so sporočili iz Vzajemne. Odločitev o začasni odredbi pozdravljajo in obenem upajo, da bodo tudi drugi pristojni organi zaščitili zavarovance pred tovrstnimi zlorabami.

Vzajemna je zaradi takšnega ravnanja v oktobru na podlagi dokumentacije, ki jo je prejela od zavarovancev, zoper podjetje Atom vložila kazensko ovadbo, tožbo in predlog za začasno odredbo ter prijavo na tržni inšpektorat. Vzajemna je obenem predlagala, da agencija za zavarovalniški nadzor podjetju Atom odvzame dovoljenje za opravljanje dejavnosti zavarovalnega zastopanja.