Gospodarstvo

Prenova Mercatorja

Ljubljana, 29. 06. 2007 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi prenove bo od 1. avgusta do 15. septembra hipermarket Mercator v Šiški zaprt.

V prenovljenem centru v Šiški bo 66 lokalov.
V prenovljenem centru v Šiški bo 66 lokalov. FOTO: Dare Čekeliš

30 milijonov evrov vredna prenova naj bi bila v celoti končana v začetku decembra, skupno pa naj bi Mercator pridobil 16.000 kvadratnih metrov površin več. V teh dneh so se lotili tudi prenove ploščadi Maximarketa, konec julija pa naj bi začeli tudi prenovo pasaže.

V stolpiču, ki bo zgrajen na zahodni strani nakupovalnega center v Šiški, bo 6000 kvadratnih metrov površine več, skupaj pa bo v prenovljenem centru tako 66 lokalov na skupni površini skoraj 27.700 kvadratnih metrov. Urejen bo okoliški promet ter celotno območje nakupovalnega centra.

Prenove se vrstijo

Pred dnevi so delavci začeli tudi odstranjevati granitne kocke na severnem delu ploščadi Maximarketa, ki meji na Šubičevo cesto in na parkirišče Trg republike. S koncem julija se bodo začela tudi prenova lokalov v pasaži, vanjo pa ne bosta zajeta trgovina in restavracija, ki bosta ves čas prenove delovali. V pasaži nameravajo namestiti nove luči ter dopolniti prezračevanje in ogrevanje, dve obstoječi tovorni dvigali pa bodo predelali v osebni.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

victoriosus
04. 07. 2007 16.38
Gen T, saj bi bilo logično, mogoče imaš prav.... a vendarle se mi zdi, da rad vidi svojega "otroka" rasti, da bo še naprej lahko govoril kako botruje takšnemu gigantu...
DarthRevan
02. 07. 2007 15.41
Victoriosus, Limonca, jaz bi pa na Jankovićevem mestu ravno Mercator zaj*baval, tako, za kazen, ker so me vrgli z direktorskega mesta... Tak da ne vem kaj je tu odvisno...
limonca4
02. 07. 2007 15.36
Verjetno zato, ker je Mercator slovenski ;-) Leclerc, Hofer, Interspar (Spar), delajte zdajle reklamo (Mercatorjevi kupci prihajajo k vam!!!!)!!!! Imate priložnost, da pokažete, da ste boljši kot najboljši (hm, bi rekla najdražji) sosed , ... he he he >:-)
victoriosus
02. 07. 2007 15.24
Haa, Sparu niso pustili zgradit supermarketa v Ljubljani (so ga zato naredili v Celju), Mercatorju pa pustijo takšno razširitev... jej, Janković, ti si pa res "neodvisen" kandidat...