Gospodarstvo

Pregled preložen

Ljubljana, 08. 01. 2008 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skrbni pregled v Palomi je na željo zainteresiranih kupcev preložen za dva tedna.

Usoda Palome bo znana najpozneje 15. aprila.
Usoda Palome bo znana najpozneje 15. aprila. FOTO: Kanal A

Za ta teden načrtovani začetek druge faze podrobnega pregleda v sladkogorski tovarni papirja Paloma, katere nekaj manj kot 71-odstotni delež prodajata Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba (Sod), je preložen za dva tedna. Kot so pojasnili v Kadu, so pregled preložili na željo zainteresiranih kupcev, tako da se bo ta začel 21. januarja, izboljšane zavezujoče ponudbe pa bodo lahko oddali do 6. februarja.

Kad in Sod prodajata skupaj 70,97-odstotni lastniški delež v Palomi, sredi decembra pa so bili izbrani trije ponudniki, ki so oddali zavezujoče ponudbe za nakup omenjenega deleža, vključno s predložitvijo bančne garancije za plačilo celotne kupnine. Ponudbe je pred časom oddalo sedem zainteresiranih kupcev, tako imenovani omejen skrbni pregled podjetja pa jih je opravilo pet. Neuradno je šlo za slovaško skupino SHP, madžarsko podjetje Paper and More, hrvaškega distributerja Palominih izdelkov Alca, črnogorsko družbo za upravljanje investicijskih skladov Prima ter edino domače podjetje P33.

Največ prahu je dvignil prav slednji, saj naj bi po pisanju nekaterih medijev šlo za poskus menedžerskega prevzema družbe s strani aktualne Palomine uprave, kar pa sta tako predsednik uprave Danilo Marin kot članica uprave Mateja Perger že večkrat zanikala. Usoda večinskega deleža Palome naj bi bila znana najpozneje do 15. aprila, ko bo tudi potekla veljavnost ponudb.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.