Gospodarstvo

Predlagani novi Telekomovi nadzorniki

Ljubljana, 17. 03. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada je sprejela predlog novih članov nadzornega sveta Telekoma Slovenija, predstavnikov kapitala.

Predlagane nadzornike naj bi imenovali na skupščini Telekoma, ki bo predvidoma aprila
Predlagane nadzornike naj bi imenovali na skupščini Telekoma, ki bo predvidoma aprila FOTO: POP TV

Na skupščini Telekoma Slovenije, ki bo predvidoma konec aprila, naj bi za nove člane nadzornega sveta imenovali Mira Rozmana, Matjaža Janšo, Karmen Ponikvar, Žigo Turka, Jožeta Zrimška in Boruta Štruklja. Slednjega je vlada predlagala v nadzorni svet kot predstavnika opozicije.

Vlada je sprejela sklep, da se upravi Telekoma Slovenije posreduje zahtevo za sklic skupščine družbe z namenom odpoklica članov nadzornega sveta, ki predstavljajo kapital in imenovanjem novih članov nadzornega sveta, ki predstavljajo kapital.

Kot je vlada sklenila že 24. februarja, bodo delničarji na skupščini odločali tudi o takšni spremembi statuta, da se število članov nadzornega sveta poveča s sedanjih osem na devet. Imenovanje šestega člana nadzornega sveta, ki bo predstavljal kapital, bo veljavno po vpisu spremembe statuta v sodni register.

Gorišek ostaja direktor agencije za zavarovalni nadzor

Vlada je na predlog finančnega ministra imenovala Jurija Goriška za direktorja agencije za zavarovalni nadzor. Gorišek, ki agencijo vodi že zdaj, bo tako na tem položaju ostal še naslednjih pet let.

Na javni razpis za direktorja agencije za zavarovalni nadzor se je poleg Goriška prijavila še svetovalka na agenciji Julijana Bizjak Mlakar.

SORODNI ČLANKI