Gospodarstvo

Potrdili Bavčarja

Koper, 28. 10. 2006 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dosedanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar bo še naslednjih šest let ostal na čelu Istrabenza.

Nadzorni svet Istrabenza je v petek imenoval upravo za naslednjih šest let. Poslej bo dvočlanska, še naprej jo bo vodil Igor Bavčar, član uprave ostaja Srečko Kenda. Mandat bo upravi trajal od 1. junija 2007 do 31. maja 2013. Nadzorniki so potrdili tudi strateški poslovni načrt družbe in skupine Istrabenz za obdobje 2007-2011 ter projekt izgradnje nove marine v Kopru. Strateški načrt bodo javnosti predstavili predvidoma 6. novembra, je družba v petek objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Mandat bo upravi trajal od 1. junija 2007 do 31. maja 2013.
Mandat bo upravi trajal od 1. junija 2007 do 31. maja 2013. FOTO: Dare Čekeliš

Dosedanji član uprave Aldo Gabrijel bo sporazumno prerazporejen na mesto svetovalca predsednika uprave, še naprej pa bo zadolžen za področja kontrolinga in notranje revizije, računovodstva ter koordinacijo aktivnosti z odvisnimi družbami. Posebej bo sodeloval pri realizaciji projektov skupine Istrabenz Plini in družbe Instalacija.

Nadzorniki so ugotovili, da je Bavčar v dosedanjem petletnem mandatu - položaj predsednika uprave je prevzel 1. junija 2002 - uspešno vodil in koordiniral upravo. V tem času je Istrabenz prerasel v skupino s 60 družbami in skoraj 5000 zaposlenimi, je še objavila družba.

Uprava Istrabenza je bila doslej štiričlanska, vendar jo je že pred več kot pol leta zapustil član Niko Trošt, ki je marca postal predsednik uprave Hita. Bavčar je za časnik Delo poudaril da se je za dvočlansko upravo odločil zato, da okrepi drugo linijo v podjetju. Drugi mandat je po njegovem mnenju dolg šest let, ker je to prinesla nova sprememba zakona o gospodarskih družbah.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.