Gospodarstvo

Poštne storitve na Petrolu

Ljubljana, 14. 02. 2008 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Od 1. februarja naprej lahko na desetih izbranih Petrolovih črpalkah oddajamo poštne pakete.

Do maja bo potekala testna faza oddajanja poštnih paketov na desetih Petrolovih bencinskih servisih.
Do maja bo potekala testna faza oddajanja poštnih paketov na desetih Petrolovih bencinskih servisih. FOTO: Dare Čekeliš

Podpredsednik Petrolove uprave Igor Irgolič in član poslovodstva Pošte Slovenije Vinko Filipič sta danes v Ljubljani podpisala dogovor, s katerim sta družbi uvedli novo storitev Petrol paket, v okviru katere bo možno na nekaterih Petrolovih bencinskih servisih oddati pakete.

Od 1. februarja je mogoče pakete oddati na desetih izbranih Petrolovih servisih, in sicer v Ljubljani, Celju, Kranju, Škofji Loki, Ajdovščini, Novem mestu in Brežicah. Po testnem obdobju uvajanja storitve bosta obe družbi novo storitev razširili na celotno mrežo bencinskih servisov s Hip Hop trgovinami.

Načrti tudi za oddajo pisemskih pošiljk

Če se bo storitev izkazala za zelo uspešno, bosta družbi možnost oddaje paketov razširili na celotno Petrolovo mrežo po Sloveniji. Družbi pa se pogovarjata tudi o uvedbi storitve Petrol pismo, v okviru katere bo možno oddajati pisemske pošiljke, je dejal Filipič.

Z novo storitvijo Pošta in Petrol fizičnim in pravnim osebam zagotavljata krajevno, kakovostno in cenovno dostopno poštno storitev, ki presega relativno krajši odpiralni čas pošt. Pošta je sicer lani odpremila 8,2 milijona paketov, kar je za 7,2 odstotka več kot v letu 2006.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Variatio delectat
16. 02. 2008 08.19
No ja, neka majhna prednost pri oddaji bo za tiste, ki bodo ravno želeli poslati paket ob desetih zvečer :-) Vse drugo pa bo potem v rokah odlične poštne logistike.
kr_ena**
14. 02. 2008 15.01
pa kaj še?!?!?! svašta !!!