Gospodarstvo

Pogajanja za evrokalkulatorje

Ljubljana, 21. 04. 2006 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi nepravilnih ponudb za dobavo minikalkulatorjev bo Banka Slovenije s ponudniki nadaljevala pogajanja.

Po tem ko je Banka Slovenija vse prispele ponudbe za dobavo minikalkulatorjev za preračunavanje iz tolarjev v evre zavrnila kot nepravilne, saj nobena izmed njih ni ustrezala razpisnim pogojem, se je odločila, da nadaljuje postopek s pogajanji.

Ob tem je določila tudi nekatere spremembe razpisne dokumentacije, ki se nanašajo predvsem na tehnično specifikacijo kalkulatorjev. V skladu s spremembami razpisa bo Banka Slovenija nadaljevala postopek pogajanj z obstoječimi in morebitnimi novimi ponudniki, ki bodo do 4. maja oddali dopolnjene ponudbe, so sporočili iz centralne banke.

Banka Slovenije je za posamezen kalkulator pripravljena odšteti največ en evro. Financiranje nakupa je predvideno iz sredstev Banke Slovenije, namenjenih informacijski kampanji pred načrtovanim prevzemom evra 1. januarja 2007. Izbrani ponudnik pa bo moral minikalkulatorje, katerih glavni namen je olajšati preračunavanje med tolarji in evri, naročniku dobaviti najpozneje do 1. oktobra.

Že med odpiranjem ponudb, prispelih na javni razpis do 20. marca, so predstavniki ponudnikov ocenjevali, da nekateri minikalkulatorji ne ustrezajo predpisani velikosti in da so preveliki oziroma predebeli. Prav na tem področju pa je Banka Slovenije opredelila tudi minimalne spremembe razpisne dokumentacije o tehnični specifikaciji kalkulatorjev.

To je bila že druga sprememba razpisne dokumentacije pri javnem razpisu, s katerim centralna banka išče najprimernejšega ponudnika 700.000 minikalkulatorjev za preračun iz tolarjev v evre, ki naj bi ga brezplačno prejela vsa slovenska gospodinjstva. Poleg tega je to tudi že drugi razpis za dobavo kalkulatorjev, saj je bil prvi, izveden ob koncu lanskega leta, neuspešen.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.