Gospodarstvo

Po Jadranplinu v roke Petrola še Butan

Ljubljana, 18. 08. 2010 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Junija je Petrol postal 51-odstotni lastnik hrvaškega Jadranplina, tokrat pa so sporočili, da so prevzeli hrvaško podjetje Butan, ki je zdaj v njihovi 100-odstotni lasti.

Petrol-6
Petrol-6 FOTO: Blaž Garbajs

Iz Petrola so sporočili, da so prevzeli hrvaško podjetje Butan s sedežem v Osijeku. Podjetje se ukvarja s prodajo in distribucijo utekočinjenega naftnega plina.

"S tem nakupom Petrol uspešno nadaljuje načrtovano strategijo regionalnega širjenja in utrjevanja tržne pozicije na področju prodaje plina v sosednji državi,“ so zapisali v sporočilu za javnost, pohvalili pa so se tudi, da gre že za drugi prevzem na Hrvaškem. Junija letos je namreč Petrol postal 51-odstotni lastnik podjetja Jadranplin iz Drniša.

Podjetje Butan je zdaj v 100-odstotni lasti Petrola in je preimenovano v Petrol Butan Osijek. Razpolagajo s polnilnico jeklenk za plin, ima skladišče za utekočinjeni naftni plin in polnilnico za avtoplin.
 
"Akvizicija osiješkega Butana je pričakovan korak v utrjevanju naše pozicije na področju vele- in maloprodaje UNP in tudi na celotnem hrvaškem energetskem tržišču. Butan je podjetje, ki si je s svojim dokazanim desetletnim kakovostim delovanjem pridobilo zaupanje številnih kupcev in lokalne skupnosti, zato ne dvomimo, da bomo tudi kot novi lastnik to zaupanje upravičili, še več, trudili se bomo raven kakovosti dvigniti še na višjo raven," je ob prevzemu povedal predsednik uprave družbe Petrol Aleksander Svetelšek.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

damirg@email.si
18. 08. 2010 22.37
prevzemajo ničvredna mala podjetja. niti ni za v novico. naj prevzamejo ino.
KNOPPERS
18. 08. 2010 18.32
Too ja. . . Prav imaš milan.k Zaj rabimo še dobiti najzaj našo DROGO KOLINSKO . . . Pa še LEdo, PODRAVKO, INO, KONZUM pa KRAŠ! Pa bo Hrvaška naša :D :P
milan.k
18. 08. 2010 13.44
TO JE PRAVILNA STRATEGIJA, NE PA DA TUJCI PREVZEMAJO SLOVENSKA PODJETJA... VLADNI ORGANI MORAJO V SLOVENSKIH PODJETJIH ZAMENJATI NESPOSOBNE DIREKTORJE NE PA DA JIM PRISLUHNEJO IN FIRMO S TEŽAVAMI PRODAJO TUJCEM... MI MORAMO KUPOVATI TUJE FIRME... BRAVO G. SVETELŠEK TAKE DIREKTORJE POTREBUJEMO...
Martian
18. 08. 2010 13.19
aja..podjetje Butan..sm mislu da je Petrol prevzel celo Kraljevino Butan..
b77
18. 08. 2010 11.57
se širi kot merkur! rezultat bo isti!?